Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De goede zaak
Boek

De goede zaak Meredith zet alles op het spel voor haar idealen ([2020])/ Danielle Steel, vertaald [uit het Engels] door Erica Feberwee

Het levensverhaal van twee vriendinnen met zeer verschillende achtergronden dat speelt in het New York tussen de jaren veertig en zestig.

Aanwezigheid

Recensie

Familieroman over het leven van twee vriendinnen, Meredith en Claudia, in New York tussen de jaren veertig en zestig van de twintigste eeuw. Meredith komt uit een advocatenfamilie, haar vader is een beroemd advocaat en haar grootvader is rechter bij het Hooggerechtshof. Claudia is Joods en heeft Auschwitz overleefd. Zij is na de bevrijding geadopteerd door een Joods-Amerikaanse familie. Meredith's vader had een zekere toekomst voor haar op het oog: studeren, trouwen en kinderen krijgen, maar dat wil ze niet. Mede dankzij de steun van haar grootvader en haar grote vastberadenheid sluit Meredith zich aan bij een advocatenkantoor dat alleen pro deo zaken doet. Zo kan ze haar grote wens om 'het goede te doen' verwezenlijken: de armen en underdogs helpen. Een interessant boek want het neemt de lezer mee op reis naar de meest gedenkwaardige gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis, beginnend vanaf de Tweede Wereldoorlog tot de moord op J. F. Kennedy en Martin Luther King. Een goed geschreven verhaal, met een wat vlakke karakterontwikkeling, weinig romantiek en eenvoudig, strak taalgebruik.

Specificaties

Nederlands | 9789024591916 | 316 pagina's

Titel De goede zaak : Meredith zet alles op het spel voor haar idealen
Auteur Danielle Steel
Secundaire auteur Erica Feberwee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2020]
Overige gegevens 316 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The good fight. - London : Macmillan, 2018
ISBN 9789024591916
PPN 427630371
Genre familieroman
Taal Nederlands