Lucky viert kerst
Boek

Lucky viert kerst ([2020])/ tekst: Jennifer Fox, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Baeckens Books NV

Het is bijna kerst. Lucky is er dol op. Door een storm komen alle pakjes vast te zitten. Maar de meisjes hebben een plan om kerst te redden. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is bijna kerst, Lucky is er dol op. Maar door een storm komen alle pakjes vast te zitten. Gelukkig hebben de meisjes een plan om kerst te redden. 'Spirit samen vrij' is een langlopende geanimeerde Amerikaanse tv-serie en spin-off van de eveneens gelauwerde film 'Spirit, hengst van het woeste westen' (2002), die nu populair is op Netflix. Paardenmeisjes kunnen geen genoeg krijgen van deze avonturen rond drie 12-jarige meisjes en hun paardenvrienden. Het wilde paard Spirit staat voor 'hij die niet te temmen is'. Het meisje Lucky is de enige die hem berijden kan. Eerder verschenen al boeken als 'Het dagboek van Pru' en 'Het dagboek van Lucky' (2019) voor tieners en veel merchandising o.a. van Playmobil. Dit is het tweede deel in de serie van dunne, stevig uitgevoerde eerste leesboekjes, eerst verscheen 'Het wilde paard'*. De donker omrande bladzijden met omkaderde plaatjes suggereren een oud plak- of fotoboek te zijn, waarin het meisje Lucky met haar omgeving wordt voorgesteld. Boordevol donkergekleurde illustraties met steeds enkele regels duidelijke tekst die zich soepel laten (voor)lezen. Met spelletjes en weetjes over paarden en paardrijden. Het niveau is AVI-E3, maar er komen behoorlijk moeilijke namen in voor als Boemerang en Miradero. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248878 | 37 pagina's

Titel Lucky viert kerst
Uniforme titel DreamWorks Spirit samen vrij Spirit samen vrij Ik lees al zelf!
Auteur Jennifer Fox
Instelling /Baeckens Books, Mechelen ; /DreamWorks
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Jonge Lezer, [2020]
Overige gegevens 37 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: DreamWorks Spirit samen vrij - Op omslag: Netflix, een Netflix original-serie. - Ik lees al zefl! - Vertaling van: Spirit: merry christmas. - New York : Little, Brown and Company, (c)2020
ISBN 9789059248878
PPN 430850239
Genre paarden/pony's - kerstverhaal
Thematrefwoord paarden ; Kerstmis
Taal Nederlands