Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het slijmboek
Boek

Het slijmboek een spannend en superslijmerig avontuur ([2020])/ Annet Jacobs, omslag- en binnenwerkillustraties: Caren Limpens

Noortje en Karim zijn dol op slijm, net als alle kinderen en zelfs meester Wilko. Ze zijn dan ook heel boos als door de minister een slijmverbod wordt opgelegd. Als ze stiekem toch met slijm spelen, moeten ze voor straf voor de minister werken. En daar ontdekken ze een groot geheim. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als er een slijmverbod wordt opgelegd, zijn Noortje en Karim vastberaden dit tegen te houden. De vader van Karim werkt voor de minister en als Noortje daar voor straf moet werken - omdat ze slijm bezat - komt ze achter een groot bewaard geheim. Met hulp van Karim onthullen ze aan het hele land dat het juist de minister is die een grote slijmfabriek heeft en ontheffen ze het slijmverbod. Annet Jacobs heeft een aantal titels in de serie 'Het geheim van' geschreven en als vervolg op een van die delen nog twee boeken over 'De verliefde juf'. Met dit verhaal speelt ze in op de enorm populaire trend onder kinderen: slijm. Het boek heeft een opvallend omslag met fluorescerend groene slijmspetters, die door het gehele boek terugkomen. Ook andere strooi-illustraties in zwart-wit en groen sieren het binnenwerk. Met een redelijk groot lettertype, ruime marges en speelse lettertypes voor woorden en zinnen die met slijm te maken hebben, zal het ook kinderen aanspreken die niet vaak een boek oppakken. Ook alle hoofdstuktitels bevatten het woord slijm. Het verhaal zelf kent humorvolle en spannende wendingen. Een toegankelijk verhaal met slijm in de hoofdrol dat daardoor veel kinderen van deze tijd zal aanspreken. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492901477 | 135 pagina's

Titel Het slijmboek : een spannend en superslijmerig avontuur
Auteur Annet Jacobs
Secundaire auteur Caren Limpens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Witte Leeuw, [2020]
Overige gegevens 135 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789492901477
PPN 42766568X
Genre avonturenroman - schoolverhaal
Thematrefwoord Slijm ; Geheimen ; Schoolleven
Taal Nederlands