Dr. Seuss's horse museum
Boek

Dr. Seuss's horse museum (2019)/ illustrated by Andrew Joyner

Dr. Seuss neemt je mee door de kunstgeschiedenis. Hij laat zien waarom paarden op zoveel manieren worden geschilderd. Dat heeft te maken met de kunstenaar zelf. Met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Ted Geisel, oftewel Dr. Seuss, had een televisieprogramma 'Modern Art on Horseback', waarbij hij met studenten onderzocht waarom een paard in de moderne kunst er niet uitziet als een paard. Later wilde Dr. Seuss er een boek van maken, maar dit boek is er nooit gekomen. Aan de hand van het manuscript heeft de Australische Andrew Joyner nu het boek toch gemaakt. In dit rijk met grappige kleurenillustraties geïllustreerde boek neemt een paard je mee door de kunstgeschiedenis, en laat je zien waarom paarden op zoveel manieren worden geschilderd. Dit heeft niks te maken met het onderwerp, het paard, maar met de kunstenaar zelf: zijn achtergrond, zijn ideeën, zijn voorkeuren etc. Het boek geeft daarmee een compleet overzicht op een toegankelijke manier. De lezer zal zien hoe in bepaalde schilderijen vorm, kleur of beweging de grootste factoren zijn om een paard op een bepaalde manier af te beelden. Het zet aan tot praten over kunst en het maken van kunst. Vanaf ca. 6 jaar, maar zeker ook voor oudere kinderen.

Specificaties

Engels | 9780241425725 | 76 pagina's

Titel Dr. Seuss's horse museum
Auteur #Dr.# Seuss
Secundaire auteur Andrew Joyner
Type materiaal Boek
Uitgave UK : Puffin, 2019
Overige gegevens 76 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: "A canter through art history". - Gebaseerd op een manuscript en op schetsen van Dr. Seuss (ook bekend als Ted Geisel)
ISBN 9780241425725
PPN 424660350
Rubriekscode 701.1
Taal Engels
Onderwerp algemeen Kunstgeschiedenis ; Paarden; Kunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kunstgeschiedenis