Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Mila de dappere meermin
Boek

Mila de dappere meermin ([2020])/ Maja von Vogel, illustraties: Julia Ginsbach ; Nederlandse vertaling [uit het Duits] en bewerking: Paulien Smeulders

Mila de meermin vindt een kist. Zou er een schat in zitten? Zeepaard Fin kruipt in de kist. Maar de kist wordt aan boord van een schip gehaald. Wat nu? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mila is een kleine meermin. Ze wil graag buiten spelen met haar vriendje, het zeepaardje Fin. Maar helaas moet ze van haar vader mossels zoeken. Haar grote zussen gaan liever wat anders doen: het schip van piraat Briesbaard bekijken. Gelukkig wil Fin Mila graag helpen door een mooi plekje aan te wijzen. Daar ziet Mila een kist in het hoge zeegras staan. Haar vriendje Fin wurmt zich naar binnen om te kijken. Maar voordat ze de kist openkrijgen wordt die opeens omhoog gehesen. Piraat Briesbaard heeft de schat nu te pakken. Dat laat Mila natuurlijk niet op zich zitten. Eenvoudig verhaal met gemakkelijk te lezen woorden, die telkens ruim over de bladspiegel verspreid staan. Tussendoor staan stripachtige illustraties in ecoline met pen, wat zorgt voor een afwisselende en aantrekkelijke vormgeving. In het wensvervullende verhaal is Mila soms aan het mopperen. Ze doet dat echter in zeetermen, wat voor een grappig effect zorgt. Jonge meisjes zullen zich goed kunnen identificeren met Mila. Een deel uit de serie 'Ik hou van lezen'*, AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020677911 | 36 pagina's

Titel Mila de dappere meermin
Auteur Maja von Vogel
Secundaire auteur Julia Ginsbach ; Paulien Smeulders
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2020]
Overige gegevens 36 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Mia Meermädchen und der Korallenschatz. - Bindlach : Loewe Verlag GmbH, (c)2012
ISBN 9789020677911
PPN 427854695
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeemeerminnen ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik ♥ lezen
Boek

Ik ♥ lezen (2016-...)

vol.
Uitgeleend