Rebelleren kan je leren
Boek

Rebelleren kan je leren deep democracy met kinderen en jongeren ([2020])/ Fanny Matheusen, illustraties: Shamisa Debroey

Praktische methode voor begeleiders van kinderen en jongeren om hen te begeleiden bij het rebelleren, het geven van hun mening en het laten horen van hun stem, waarbij empathie, lef en verbeelding centraal staan.

Aanwezigheid

Recensie

Kinderen en jongeren moeten rebelleren om zich tot gezonde volwassenen te ontwikkelen. Daarnaast draagt deze rebellie bij aan maatschappijverandering, zoals bij de acties van de klimaatjongeren. Deep democracy, waarover de schrijfster eerder het boek 'Van zondebok naar zebra'* schreef, helpt je kinderen en jongeren te begeleiden bij het rebelleren, het geven van hun mening en het laten horen van hun stem. Empathie, lef en verbeelding staan hierbij centraal. Dit boek geeft uitleg over de methode, de bijdrage die deze levert aan individuen, groepen en maatschappij, tools en praktische tips. Een beschouwend en inspirerend boek dat uitnodigt en motiveert om aan de slag te gaan. Vol herkenbare praktijkvoorbeelden en reflectievragen die je echt na laten denken. In zowel de theorie als de goed toepasbare tools en tips wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende leeftijdsfasen. De overzichtelijke opzet en duidelijke leeswijzer maken het makkelijk om je door een enkel hoofdstuk te laten inspireren. Geschreven voor iedereen die kinderen of jongeren begeleidt, in welke rol dan ook.

Specificaties

Nederlands | 9789463372435 | 223 pagina's

Titel Rebelleren kan je leren : deep democracy met kinderen en jongeren
Auteur Fanny Matheusen
Secundaire auteur Shamisa Debroey
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans Pro, [2020]
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463372435
PPN 429561431
Rubriekscode 366.49
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Besluitvorming; Organisaties
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Besluitvorming