De jongen en de gorilla
Boek

De jongen en de gorilla ([2020])/ Jackie Azúa Kramer, geillustreerd door Cindy Derby ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Bij de begrafenis van zijn moeder verschijnt een gorilla in het leven van een jongetje. De gorilla helpt hem herinneringen aan zijn moeder te koesteren en antwoord te vinden op allerlei vragen. De gorilla blijft bij hem tot het jongetje troost vindt bij zijn vader. Oblong prentenboek met sfeervolle aquarellen en troostrijke tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de dag van zijn moeders begrafenis verschijnt een enorme fantasie-gorilla in het leven van een jongetje. Die helpt hem om zijn herinneringen aan zijn moeder te benoemen en antwoord te vinden op vragen als 'Hoe weet je of iemand dood is?' of 'Waar is mama naartoe gegaan?'. Hij zoekt hierdoor troost bij zijn vader die ook verdriet heeft en dan is zijn gorilla-vriend niet meer nodig. Bijzonder mooi prentenboek over het verlies van een ouder bij een jong kind. Illustraties en tekst vullen elkaar aan in een verhaal dat aantoont dat praten over verdriet je verder kan helpen. De aquarellen over twee pagina's zijn sfeervol van stijl en kleur en geven op subtiele wijze informatie. De gorilla is zachtaardig en in warme kleuren afgebeeld. De eenvoudige tekst is in dialoogstijl tussen de gorilla en het jongetje; de antwoorden van de gorilla zijn cursief gedrukt. Mooi vertaald door bekroonde schrijver Edward van de Vendel. Dit in oblong formaat, mooi verzorgd uitgegeven prentenboek is goed te gebruiken door ouders en opvoeders wanneer sprake is van de dood van een ouder van het kind zelf of bijvoorbeeld van een klasgenoot. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492995674

Titel De jongen en de gorilla
Auteur Jackie Azua Kramer
Secundaire auteur Cindy Derby ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : [Samsara], [2020]
Overige gegevens 44 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 28 cm
Annotatie Vertaling van: The boy and the gorilla. - London : Walker Books Ltd, (c)2020
ISBN 9789492995674
PPN 426419472
Thematrefwoord Rouwproces ; Fantasievriendjes ; Troost
Taal Nederlands