Sorry!
Boek

Sorry! (2020)/ [tekst] Norbert Landa, [illustraties] Tim Warnes ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie: Vitataal

Beer en Konijn wonen samen in hun Beer-Konijnhuis. Ze zijn heel blij dat ze zulke goede vrienden zijn. Maar wanneer ze in een glimmend stuk ballon allebei een foto van zichzelf denken te zien, krijgen ze ruzie. Zal het nog goed komen? Prentenboek met sfeervolle, paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot, bijna vierkant prentenboek over de vrienden Beer en Konijn. Zij wonen samen in een huis, hun 'Beer-Konijnhuis'. De beide vrienden hebben het maar wat goed met elkaar. Tot Konijn op een dag iets ziet glinsteren in de zon: een glimmend stuk ballon van aluminiumfolie. Beer ziet meteen een foto van zichzelf. Als Konijn het glimmende stuk overneemt ziet hij er toch echt een foto van hém in: 'Zie je mijn mooie lange oren niet?' Beide trekken aan het glimmende folie, waardoor het scheurt en beide vrienden, ieder met een eigen stuk 'foto', boos wegrennen. Na een doorwaakte nacht slaat het verdriet toe: zou hun vriendschap nog goed kunnen komen? Het verhaal wordt verteld en verbeeld door tekst en prenten samen. De tekst, die hier en daar nadruk gevende typografie kent, staat in grote letters in de prenten geplaatst. Die zachtgekleurde prenten in o.a. pastelkrijt en aquarel zijn een toonbeeld van gevoelsmimiek: tevredenheid, vriendschap, verbazing, boosheid en verdriet. Prachtige, ook voor jonge kinderen herkenbare vertelling, over een grote vriendschap die door een onnozel misverstand opeens voorbij lijkt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048300495

Titel Sorry!
Auteur Norbert Landa
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Tim Warnes ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Editie 5e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2020
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2009 - Vertaling van: Sorry! - London : Little Tiger Press, (c)2009
ISBN 9789048300495
PPN 428267653
Thematrefwoord Ruzies ; Delen ; Vriendschap
Taal Nederlands