Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Allemaal de liefste
Boek

Allemaal de liefste (2020)/ tekst Sam McBratney, illustraties Anita Jeram ; vertaling [uit het Engels]: L.M. Niskos

Drie beertjes krijgen elke avond van hun ouders te horen dat ze de liefste beertjes van de hele wereld zijn. Maar ze vragen zich af hoe hun ouders dat zo zeker kunnen weten. Er kan er toch maar eentje de allerliefste zijn? Oblong hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Drie beertjes worden elke avond door een van hun ouders ingestopt met de woorden: 'Jullie zijn de liefste beertjes van de hele wereld'. Ze willen weten hoe hun ouders dat weten, er kan er toch maar een de allerliefste zijn? Alle drie maken ze zich zorgen: een van hen heeft een donkere snoet, de tweede is een meisje en de derde is de kleinste. Papa verzekert hen dat ze voor hem 'allemaal de liefste' zijn. Klein hardkartonnen prentenboek in oblong formaat met rustige, (soms meer dan) paginagrote illustraties in zachte kleuren op crèmekleurig gelamineerd karton. De prenten stralen vooral veel gezinswarmte en geborgenheid uit. Hier en daar zijn de beren wat hoekig getekend; ze gedragen zich deels als beer (ze proberen bv. een vis te vangen) en deels als mens (bv. de manier waarop de ouders kun kroost vasthouden). Een lief prentenboek van de auteur en illustratrice die samen wereldberoemd werden met 'Raad eens hoeveel ik van je houd?'* dat vele herdrukken en edities beleefde. Heruitgave in karton en kleiner formaat. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047712657

Titel Allemaal de liefste
Auteur Sam McBratney
Secundaire auteur Anita Jeram ; L.M. Niskos
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk in deze vorm;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2020
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16×19 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Rotterdam : Lemniscaat, 2005 - Vertaling van: You're all my favourites. - London : Walker Books, 2004
ISBN 9789047712657
PPN 428368077
Thematrefwoord Gezin ; Liefde ; Onzekerheid ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands