Naar bed toe
Boek

Naar bed toe luikjesboek ([2020])/ tekst: Ginger Swift, illustraties: Daniela Sosa ; vertaling [uit het Engels]: Daniëlle Heerens

Het is bedtijd! Maar eerst is het tijd om God te bedanken voor alle fijne dingen, zoals de dieren, de maan, het eten en alle mensen om je heen. En vraag dan zachtjes of God bij je blijft vannacht. Klein, hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboek met zachtgekleurde tekeningen, tekst op rijm en stevige flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Klein luikjesboekje dat is bedoeld als voorleesboekje voor het slapengaan. Maar voordat de oogjes worden gesloten wordt de lezer eerst gewezen op alles waarvoor hij God mag danken: voor de dieren, voor het mooie weer, het eten en voor de mensen om je heen. Hierdoor wordt aan jonge kinderen geleerd dat God de gever van dit alles is. De eenvoudige en veelal eenregelige teksten staan in rijm, maar blinken niet erg uit in originaliteit. Uitgave met letteropdruk en glans en met hardkartonnen pagina's die telkens aan de rechterkant een flapje hebben. De rechtersnede heeft, net als een van de zijden van de stevige hardkartonnen flappen, een afwijkende, golvende vorm. Kinderen zullen de teksten al gauw zelf kunnen nazeggen. Uitgave met een liefelijke uitstraling die past bij de beoogde christelijke leeftijdsgroep. In dezelfde opzet verschenen eerder twee deeltjes over eten en dieren en nu ook 'Een nieuwe dag'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464110036

Titel Naar bed toe : luikjesboek
Auteur Ginger Swift
Secundaire auteur Daniela Sosa ; Daniëlle Heerens
Type materiaal Boek
Uitgave Doornenburg : Uitgeverij De Parel, [2020]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 13 cm
Annotatie Vertaling van: Good night, God. - Illinois, USA : Cottage Door Press
ISBN 9789464110036
PPN 426492285
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Slapengaan ; Dankbaarheid ; Religie ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kleine zonnestraaltjes
Boek

Kleine zonnestraaltjes (2020-...)

vol.
Uitgeleend