Goed nieuws! Jezus is geboren!
Boek

Goed nieuws! Jezus is geboren! ([2020])/ Glennys Nellist, illustraties door Lizzie Walkley ; vertaling [uit het Engels]: Danielle Heerens

Het goede nieuws wordt verteld dat baby Jezus in een stal in Bethlehem is geboren! Engelen zingen, herders komen op bezoek en wijze mannen gaan op reis om deze Koning te bezoeken. Hardkartonnen prentenboekje met tekst op rijm en paginagrote kleurenillustraties. Voor (protestants-)christelijke kinderen van ca. 2 t/m 4 jaar.

Recensie

Handzaam hardkartonnen prentenboekje met een vereenvoudigde vertelling van het kerstverhaal in acht spreads. 'Goed nieuws' zegt de trotse Jozef, die Jezus in zijn armen houdt, 'jij bent Gods langverwachte geschenk.' Met Maria en Jozef reizen we naar de stal waar de baby bij de ezel en de duiven wordt geboren. We horen het gezang van de engelen en zien de herders naar Bethlehem gaan. De wijze mannen, de weg gewezen door de ster, gaan op weg naar de Koning. Tenslotte zegt God de Vader dat deze baby de beloofde Redder zal zijn. De tekst van vier regels op de linkerbladzijde is op rijm, steeds voorafgegaan door de woorden 'Goed nieuws!'. Op de laatste pagina staat rechts de officiële bijbeltekst, uit de Bijbel in gewone taal. Helaas staat er een fout op het omslag (niews in plaats van nieuws). De kleurige illustraties in eenvoudige stjl zullen jonge kinderen aanspreken, maar de uitgave voegt weinig toe aan het bestaande aanbod. Voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond van ca. 2 t/m 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493208063

Titel Goed nieuws! Jezus is geboren!
Auteur Glenys Nellist
Secundaire auteur Lizzie Walkley ; Daniëlle Heerens
Type materiaal Boek
Uitgave Doornenburg : Uitgeverij de Parel, [2020]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Good news! It's Christmas. - Michigan : Discovery House, 2019
ISBN 9789493208063
PPN 429371780
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen ; Rijmvertellingen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen