De botten en het skelet
Boek

De botten en het skelet (augustus 2020)/ scenario: Jean-Charles Gaudin, tekeningen en inkleuring: MINTE ; vertaling [uit het Frans] Mariella Manfré

Ballonstrip waarin bij het skateboarden een stoere leerling een botje breekt. In het ziekenhuis geeft een professor via een skelet uitleg. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bij het skateboarden breekt een 'stoere' leerling een botje, aanleiding voor een archetypische ziekenhuis professor met een lange witte baard om aan de hand van een skelet uitleg te geven aan twee leergierige klasgenoten van de brekebeen. Een baby heeft alleen kraakbeen, door samenwerking van diverse lichaamscellen (als personen in beeld gebracht) wordt dit met mineralen versterkt tot been. De uitleg gaat naadloos door binnen het lichaam, door een evenbeeld van de prof als lichaamscel, en zo komen de elkaar tegenwerkende osteoblasten en osteoclasten voorbij. Duidelijk wordt hoe een (dankzij een flauwe grap van de stoere klasgenoot bij de wintersport) gebroken bot van de hoofdpersoon weer heel wordt. Ook een dreigende infectie (macrofagen en bacteriën) wordt inzichtelijk gemaakt. Deze verstripping volgt de oude succesvolle tekenfilmserie nauwgezet. Derde deel in de reeks 'Er was eens... het leven', waarvan de eerste twee delen over het hart (2017) en de hersenen* (2018) gingen. Aardige manier om een redelijk pittig onderwerp voor kinderen te verduidelijken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463065757 | 47 pagina's

Titel De botten en het skelet
Instelling MINTE
Secundaire auteur Jean-Charles Gaudin ; Albert Barillé ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Hertogenbosch : Silvester, augustus 2020
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Hello Maestro! - Stripbewerking naar het oorspronkelijke scenario van Albert Barillé - Oorspronkelijke Franse uitgave: Éditions Soleil, (c)2018. - (Il était une fois... la vie ; 3)
ISBN 9789463065757
PPN 429256493
Rubriekscode 600.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geraamten; Stripverhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Geraamten

Relaties/Serie

Er was eens... het leven
Boek

Er was eens... het leven (2017-...)

vol. 3
Uitgeleend