Love from the crayons
Boek

Love from the crayons (2019)/ Drew Daywalt, Oliver Jeffers

De krijtjes laten zien wat hun kleur betekent als je het over de liefde hebt. Zo staat bijvoorbeeld rood voor liefde in alle soorten en maten. En paars geeft aan dat liefde zijn eigen fantasie heeft. Vierkant prentenboekje met grappige kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein vierkant prentenboek (18 cm) waarin de bekende krijtjes elk een gevoel geven bij de kleur die zij hebben. Rood want liefde is er in alle soorten en maten. Paars omdat liefde zijn eigen fantasie heeft. En bruin omdat liefde soms stinkt, en dan zien we een bruine beer en een drol naast hem. Ook wit komt aan bod want soms is liefde moeilijk te zien. Geel en oranje staan samen op één spread want liefde is zonnig en warm. Maar liefde kan soms ook stormachtig zijn (blauw) en niet altijd helder en kleurrijk (zwart). De krijtjes zijn bekend van de zeer succesvolle en populaire prentenboeken die ook in het Nederlands zijn vertaald als 'De krijtjes staken' en 'De groeten van de krijtjes' ('The day the crayons came home'*, 2016). De illustraties, uiteraard in kleurkrijt, zijn zeer geschikt om kleuren te leren benoemen, maar ook om de emoties van de krijtjes te herkennen. Erg mooi is dat het witte krijtje zelf niet te zien is, maar wel het gezicht en de schaduw. Vaak is er een detail aan de illustratie toegevoegd zoals de vlieg bij de drol van de beer. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Engels | 9780008384913

Titel Love from the crayons
Auteur Drew Daywalt
Secundaire auteur Oliver Jeffers
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : HarperCollins Children's Books, 2019
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Colofon vermeldt: text Drew Daywalt, illustrations Oliver Jeffers - Oorspronkelijke uitgave: New York : Penguin Workshop, an imprint of Penguin Random House, 2019
ISBN 9780008384913
PPN 425124827
Thematrefwoord Kleuren ; Liefde ; Emoties
Taal Engels