Bijzonder beroerde bouwers
Boek

Bijzonder beroerde bouwers ([2020])/ Sean Connolly, vertaling [uit het Engels]: Jaap Slingerland ; illustraties: Pat Lewis

Waarom staat de toren van Pisa scheef, zonk de Titanic en liep het meer van Louisiana leeg? Verbaas je over 33 blunders uit de geschiedenis met bouwwerken en voertuigen en ga zelf aan de slag met experimenten. Met veel stripachtige kleurenillustraties in de kleur blauw en enkele zwart-witfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als mensen vroeger hun huiswerk beter hadden gedaan, had de toren van Pisa niet scheef gestaan! En was het meer in Louisiana niet leeggelopen. Na een inleiding worden maar liefst 33 bouwblunders uit de geschiedenis in dit ietwat langwerpige boek beschreven, vanaf de oudheid tot de 21e eeuw. Elk hoofdstuk start met informatie over het tijdperk en de plaats. Het falen van de techniek en de gevolgen daarvan staan hierbij centraal. Tot slot gaan de lezers zelf aan de slag met experimenten (worden stapsgewijs uitgelegd) die verband houden met het onderwerp. In twintig hoofdstukken komen onder meer aan bod een wolkenkrabber van triplex, het olielek van Exxon Valdez, de stroopgolf in Boston, de ondergang van de Titanic en het neerstorten van de Hindenburg. Levendige lay-out met een blauwe steunkleur en veel stripachtige illustraties en ook zwart-witfoto's. De stripachtige illustraties zijn grappig, maar voegen qua informatie niet altijd iets toe. Teksten staan soms in blauwe kaders. Het doel van de schrijver is de jeugd basisweetjes bij te brengen die rampen kunnen veroorzaken of voorkomen. Een van de weinige boeken over dit thema. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026153129 | 255 pagina's

Titel Bijzonder beroerde bouwers
Auteur Sean Connolly
Secundaire auteur Jaap Slingerland ; Pat Lewis
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2020]
Overige gegevens 255 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: zo moet het dus niet - Vertaling van: The book of massively epic engineering disasters
ISBN 9789026153129
PPN 427823420
Rubriekscode 711
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bouwkunst; Geschiedenis ; Bouwconstructies; Geschiedenis ; Bouwconstructies; Experimenten
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Bouwkunde