De verloren held
Boek

De verloren held (2018)/ Rick Riordan, vertaling [uit het Engels]: Marce Noordenbos

Percy Jackson is spoorloos verdwenen. Een groepje nieuwe halfgoden gaat naar hem op zoek. Tijdens hun zoektocht stuiten ze op veel verzet van wezens uit de onderwereld. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jason wordt wakker op de achterbank van een schoolbus. Hij heeft geen idee wie iedereen is. Hij belandt al snel op een school voor 'slechte kinderen', waar Leo en Piper zijn beste vriend en vriendin blijken te zijn. Kamp Halfbloed is na een harde strijd in het laatste deel uit de serie 'Percy Jackson' toch weer opgebouwd. Als Piper, Jason en Leo meegenomen worden naar dit kamp, beginnen spannende avonturen waarbij deze halfgoden proberen er achter te komen wat er met een mysterieuze voorspelling wordt bedoeld. Eerste deel van de serie 'Helden van Olympus'* en een vervolg op de serie rondom Percy Jackson. De opzet van het verhaal komt overeen met de eerdere succesvolle boeken van deze auteur, waarbij de spannende gebeurtenissen belangrijker zijn dan de uitdieping van de personages. Gelukkig is een lijst van alle goden uit het verhaal aan het slot opgenomen, want het verhaal kent zo veel personages, dat je als lezer soms dreigt de draad enigszins kwijt te raken. Het fantasierijke verhaal leest vlot (onder meer door levende dialogen) en zal zijn weg tot de grote schare aan fans zeker weten te vinden. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022562857 | 486 pagina's

Titel De verloren held
Auteur Rick Riordan
Secundaire auteur Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Editie Zestiende druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2018
Overige gegevens 486 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2012 - Vertaling van: The lost hero. - London : Puffin, 2010. - (Heroes of Olympus)
ISBN 9789022562857
PPN 429370768
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Griekse Oudheid ; Romeinse Oudheid ; Verdwijningen ; Queesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Helden van Olympus
Boek

Helden van Olympus (2012-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Rick Riordan