366 dagen digiminderen
Boek

366 dagen digiminderen vind de balans tussen je offline en online leven ([2018])/ Johan Christiaan van Houten, tekstbewerking: Ronneke van der Genugten

Ervaringen van de auteur tijdens een jaar offline leven, met adviezen om de balans te vinden tussen online en offline leven.

Recensie

Dit boek gaat over onze toenemende digitale verslaafdheid. Recent leefde de auteur Johan van Houten bewust één jaar totaal offline. Dit experiment heeft hij omgezet in een cursus om de balans te vinden tussen het leven online en offline. Vervolg: dit boek, waarin hij zijn ervaringen deelt met de lezer en handige tips geeft hoe je zelf je internetgebruik beter in de hand kunt houden. Van Houten is zelfbenoemd expert op dit (onbeschermde) 'vakgebied'. Gezegd moet worden dat hij zich leuk weet te presenteren en door zijn vlotte schrijfstijl een lezenswaardig boek heeft afgeleverd. Relativering: de aangesneden problematiek is weliswaar actueel, maar ook een luxeprobleem omgeven door de nodige gebakken lucht. Minder tijd spenderen aan smartphone en sociale media ('digiminderen') als oplossing is het intrappen van een open deur. Hardcover, beperkte kleurendruk, bescheiden maar smaakvol geïllustreerd, speelse eigentijdse lay-out. Met onder meer tien korte interviews en een checklist. Aardig boek voor een flinke lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789492723116 | 143 pagina's

Titel 366 dagen digiminderen : vind de balans tussen je offline en online leven
Auteur Johan Christiaan van Houten
Secundaire auteur Ronneke van der Genugten
Type materiaal Boek
Uitgave [Zelhem] : Het Boekenschap, [2018]
Overige gegevens 143 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789492723116
PPN 413368386
Rubriekscode 520.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Computergebruik; Gezondheid ; Internetverslaving
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Computergebruik