Winterslaap
Boek

Winterslaap ([2020])/ Minke van Dam, tekeningen: Anky Spoelstra ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

In de winter kunnen dieren weinig eten vinden. Er zijn geen vruchten, noten of zaden. Sommige dieren gaan in winterslaap. Maar hoe overleven ze dat, zonder te eten? Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sommige dieren gaan in de winter slapen: ze houden een 'winterslaap' die soms wel maanden kan duren. Wil jij meer weten over welke dieren een winterslaap houden, waar ze slapen, hoe ze zich warm houden en eten? Je leest het in dit boek dat deel uitmaakt van de leerzame serie 'De Kijkdoos' voor het Documentatiecentrum. Gestart wordt met een uitnodigende en prikkelende kijkplaat waarmee het onderwerp wordt geïntroduceerd. Er is veel op te zien en te bespreken aan de hand van deze plaat. Hierna volgen negen hoofdstukken van telkens twee pagina's. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto, de titel en een introductietekst van vier regels in een grote letter. Rechts vinden we de uitgebreidere informatie die goed ondersteund wordt door getekende kleurenillustraties. Het boek bevat een eenvoudige inhoudsopgave en een belangrijke-woorden-lijst. Het boek is zeer geschikt om in te zetten in de klas en sluit goed aan bij de beoogde doelgroep. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416061 | 24 pagina's

Titel Winterslaap
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Anky Spoelstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463416061
PPN 427195179
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Winterslaap
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Winterslaap

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 212
Uitgeleend