De Max Drooglever mysteries
Boek

De Max Drooglever mysteries ([2020])/ Martin Schouten

Hoofdinspecteur Max Drooglever bestrijdt samen met zijn collega inspecteur Aysel Sener de misdaad in Den Haag en omgeving.

Recensie

Bundeling van drie detectives, waarvan twee eerder verschenen: 'Den Haag' (2015) en 'Schilderswijk' (2017). In alle drie bestrijdt hoofdinspecteur Max Drooglever (ik-figuur) samen met zijn collega inspecteur Aysel Sener de misdaad in Den Haag en omgeving. In het eerste boek draait alles om de vraag of Sjoerd Rietbeek vermoord werd of zelfmoord pleegde. In het tweede boek moeten beide speurders de moord op een jonge moslim oplossen. In 'Bloedpoort' vinden Drooglever en Sener op het strand van Scheveningen een 'AfroHagenees' met een gaatje in zijn slaap. Schouten is geen doorsnee misdaadauteur. De klemtoon valt minder op de spanningsopbouw dan op de vele flitsende dialogen met de nodige -soms ruwe - humor en (zelf)ironie. Tussendoor toont Drooglever zich een liefhebber van het werk van Spinoza en schuwt hij zijn commentaar op maatschappelijke misstanden niet. De korte hoofdstukken met veel plotwendingen zorgen voor de vaart in de verhalen. Knap werk dat qua toonzetting doet denken aan de boeken van Chandler en Hammett.

Specificaties

Nederlands | 9789089756190 | 437 pagina's

Titel De Max Drooglever mysteries
Uniforme titel Den Haag Schilderswijk Bloedpoort
Auteur Martin Schouten
Type materiaal Boek
Editie Complete editie;
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, [2020]
Overige gegevens 437 pagina's - 21 cm
Annotatie Bevat: Den Haag. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Gibbon Uitgeefagentschap, 2015 ; Schilderswijk. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Gibbon Uitgeefagentschap, 2017 ; Bloedpoort
ISBN 9789089756190
PPN 425898563
Genre detectiveroman
Taal Nederlands