Nederland
Boek

Nederland vakantie in eigen land : rust & ruimte : de reisgids met 20 bijzondere regio's voor een weekend weg of een lange vakantie in Nederland. Ontdek natuur, cultuur en mooie dorpjes. (september 2020)/ geschreven door & fotografie Marlou Jacobs, Godfried van Loo

Twintig bijzondere regio's in Nederland, met informatie over plekken die bezocht kunnen worden, wandel- en fietsroutes in het kort en slaapadressen.

Aanwezigheid

Recensie

Het coronajaar 2020 noopte alle globetrotters tot een pas op de plaats. Ook de oprichters van het Nederlandse reisplatform Reisreport konden de grens niet over. Zij grepen de gelegenheid aan om de twintig Nationale landschappen van Nederland te ontdekken. Een Nationaal Landschap, zo aangewezen door de overheid in 2004, is een gebied met een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie. Daarbij onder meer het stroomgebied van de Drentsche Aa, Laag Holland (het waterland boven Amsterdam), Zuidwest Friesland (meren en stuwwallen) en Middag-Humsterland (wierden en borgen in Groningen). Daarnaast de 'usual suspects' als de Veluwe, Het Groene Hart en Zuid-Limburg. In dit boek worden ze alle twintig geportretteerd. Naast veel oogstrelende foto's en algemene beschrijving zijn er tips in de rubriek 'zien en beleven'. Verder worden er fiets- en wandelroutes uitgelicht en zijn er voorstellen voor specifieke overnachtingen (gesponsorde adressen). Inspiratie voor cultuurhistorisch geïnteresseerde recreanten die graag in de buitenlucht vertoeven.

Specificaties

Nederlands | 9789083042756 | 214 pagina's

Titel Nederland : vakantie in eigen land : rust & ruimte : de reisgids met 20 bijzondere regio's voor een weekend weg of een lange vakantie in Nederland. Ontdek natuur, cultuur en mooie dorpjes.
Auteur Marlou Jacobs
Secundaire auteur Godfried van Loo
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Ede] : REiSREPORT, september 2020
Overige gegevens 214 pagina's - foto's, kaarten - 30 cm
Annotatie 1e druk: juni 2020
ISBN 9789083042756
PPN 429597444
Rubriekscode 983
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Reisgidsen
Trefwoord Gelderland
Gelderse Poort
Achterhoek
Betuwe
Veluwe
Winterswijk
Toerisme
Reisgidsen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Reisgidsen