Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Ik wil de maan
Boek

Ik wil de maan (2020)/ Jonathan Emmett en Vanessa Cabban

Mol ziet voor het eerst de maan en wil deze proberen te pakken, maar dat lukt niet best. Daar hadden zijn vrienden Konijn, Egel en Eekhoorn al voor gewaarschuwd. Dan denkt Mol dat hij de mooie maan heeft stukgemaakt. Klein hardkartonnen prentenboek met grote schilderingen in nachtelijke tinten. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mol, die de maan voor het eerst ziet, vindt hem zo mooi dat hij hem graag wil hebben. Al zijn pogingen de maan te grijpen mislukken, zoals Konijn, Egel en Eekhoorn al hadden gezegd. Door schade en schande wijs geworden is Mol daar tenslotte ook van overtuigd. Fraai prentenboek met rustige, paginagrote illustraties uitgevoerd in nachtelijke tinten. Inhoudelijk sluit het uitstekend aan op de belevingswereld van de al wat grotere peuter en jonge kleuter: ook zij proberen het liefst alles zelf uit! Daarbij spreekt de maan tot de verbeelding van ieder jong kind. Ook qua uitvoering is goed rekening gehouden met de perceptie van de doelgroep: wanneer Mol in zijn actie diverse keren per dubbele pagina is afgebeeld, zijn daar lijnen tussen getrokken (zoals bij een strip), zodat duidelijk is dat er niet opeens vier mollen in het spel zijn. Diverse malen bekroond, o.a. Prentenboek van het Jaar 2004. Hardkartonnen editie in klein formaat met twee afgeronde hoeken. Een fijne uitgave voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000035960

Titel Ik wil de maan
Auteur Jonathan Emmett
Secundaire auteur Vanessa Cabban ; Annelies Jorna
Type materiaal Boek
Editie Twaalfde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2020
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Tekst: Jonathan Emmett, illustraties: Vanessa Cabban, Nederlandse vertaling uit het Engels: Annelies Jorna - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Van Goor, 2002 - Vertaling van: Bringing down the moon. - London : Walker Books, 2001
ISBN 9789000035960
PPN 428847838
Thematrefwoord Maan ; Vriendschap ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maan ; Repeteerverhalen ; Vriendschap