Eleanor & Park
Boek

Eleanor & Park ([2020?])/ Rainbow Rowell, uit het Engels vertaald door Annelies Jorna en Ineke Lenting

1986. Op een ochtend gaat Eleanor naast Park zitten in de bus naar school. Ze zijn allebei buitenbeentjes. De stoere Eleanor heeft het vaak moeilijk door haar dronken stiefvader en de armoede thuis. Park komt uit een liefhebbend maar veeleisend Koreaans gezin. Er ontstaat een buitengewone liefde tussen hen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Met haar warrige bos vuurrode krullen en slecht passende kleding is Eleanor (16) het mikpunt van spot en pesterijen op haar nieuwe school. In de schoolbus komt zij naast Park (16) te zitten, een onopvallende half Koreaanse jongen. Via zijn stripboeken en muziekcassettes komt het eerste contact voorzichtig op gang. Dit boek vertelt het verhaal van de subtiel opbloeiende liefde tussen Eleanor en Park. Afwisselend vanuit het perspectief van de twee tieners ontwikkelt zich een prille liefde, ondanks de werkelijkheid waarin zij leven. Beide hoofdpersonages hebben diepgang en maken een emotionele groei door. De voortdurende dreiging die uitgaat van haar dronken stiefvader, bittere armoede en pesterijen op en om school zijn omstandigheden, waar Eleanor dagelijks mee te maken heeft. Park komt uit een liefhebbend gezin, maar kan niet voldoen aan de verwachtingen van zijn vader. Dit emotionele en fysieke geweld staat een zorgeloze verliefdheid in de weg. De auteur weet de gevoelens van onzekerheid bijzonder goed weer te geven, evenals de behoeften en verlangens van beide tieners. Winnaar Dioraphte Literatour Prijs 2015. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000372126 | 335 pagina's

Titel Eleanor & Park
Uniforme titel Eleanor en Park
Auteur Rainbow Rowell
Secundaire auteur Annelies Jorna ; Ineke Lenting
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, [2020?]
Overige gegevens 335 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Houten : Van Goor, (c)2014 - Vertaling van: Eleanor & Park. - New York : St. Martin's Press, 2013
ISBN 9789000372126
PPN 423509764
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Verliefdheid ; Jezelf zijn ; Armoede ; Alcoholisme ; Verwaarloosde kinderen
Taal Nederlands