Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dinosaurussen uit het ei
Boek

Dinosaurussen uit het ei ([2020])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Vanja Walsmit ; eindredactie: Pam Thierry

De eieren van een Maiasaura waren zo groot als een kinderhoofd. Ontdek van alles over dino-eieren. Met veel kleurenfoto's en -tekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzaam, informatief deeltje uit de vierdelige serie 'Dino-onderzoekers'* waarin jonge lezers uitgenodigd worden om als een echte wetenschapper 'terug te gaan in de tijd'. Als je je dat voorstelt ben je erbij als de baby-dino's van de Maiasaura's uit hun ei kruipen of als het Citipati-vrouwtje midden in een kring van de door haar gelegde eieren gaat zitten. Natuurlijk kan dat in het echt niet - daarom worden beide situaties door de ogen van een dino-onderzoeker 'wetenschappelijk' bekeken. Want waar nu dino-eieren in stenen worden gevonden rijst de vraag 'hoe komen die daar eigenlijk'? En hoe weten wetenschappers van nu dat Citipati wel op hun eieren zaten? De geanimeerde foto's trekken meteen de aandacht van de lezer; met hier en daar een gekleurd tekstblokje met kernachtige informatie. De wat grotere tekstblokken leggen uit en verbinden verbeeldingskracht aan kennis, met hier en daar een vetgedrukt woord dat achterin toegelicht wordt. Negen hoofstukken van twee dubbele pagina's, met weinig tekst en veel illustraties. Met verwijzingen, register en 'wat weet je nu-vragen'. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416436 | 24 pagina's

Titel Dinosaurussen uit het ei
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Vanja Walsmit ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Dinosaurs hatched. - Ruby Tuesday Books, Ltd., (c)2019. - (The dinosaur club)
ISBN 9789463416436
PPN 426574400
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Eieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Dino-onderzoekers
Boek

Dino-onderzoekers (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen