Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Fossielen van dinosaurussen
Boek

Fossielen van dinosaurussen ([2020])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Vanja Walsmit ; eindredactie: Pam Thierry

Wat zijn fossielen? Ontdek van alles over de fossielen van dinosaurussen en wat je daarvan kunt leren over hun leven. Makkelijk te lezen. Met veel kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Onderdeel van de vierdelige reeks 'Dino-onderzoekers'. Iedere dubbele pagina heeft hetzelfde onderwerp, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe fossielen van een dinosaurus uiteindelijk ontstaan. Ook komt aan bod hoe het komt dat ze van steen geworden zijn. Bij de meeste pagina's heeft de linkerpagina een rotsachtige achtergrond, waarin de tekst al dan niet in een kader staat. Soms gaan ze vergezeld van foto's. De rechterpagina is meestal gevuld met een tekening of foto in kleur, soms met een korte uitleg. Kleine weetjes of vragen staan in een geel kader met afgeronde hoeken. Na de negen hoofdstukken worden de moeilijke woorden uitgelegd die in de tekst vetgedrukt zijn. Daarna volgt een pagina met bronnen voor als je meer wilt weten. Als afsluiter is er een register en vijf vragen in een kader, met als kop 'Wat weet jij nu van dino's?' Een leuke uitgave voor de vele dinoliefhebbers van ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt moeizame lezers..

Specificaties

Nederlands | 9789463416405 | 24 pagina's

Titel Fossielen van dinosaurussen
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Vanja Walsmit ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Dinosaur fossils. - Ruby Tuesday Books, Ltd., (c)2019. - (The dinosaur club)
ISBN 9789463416405
PPN 426574362
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Fossielen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Dino-onderzoekers
Boek

Dino-onderzoekers (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen