Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het einde van de dinosaurussen
Boek

Het einde van de dinosaurussen ([2020])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Vanja Walsmit ; eindredactie: Pam Thierry

Waarom leven er geen dinosaurussen meer op aarde? Ontdek hoe dat kwam en welke afstammelingen er nog op aarde leven. Met veel kleurenfoto's en -tekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de vierdelige serie 'Dino-onderzoekers'* wordt verteld hoe wetenschappers onderzoek doen naar dinosaurussen. In dit deel gaat het over hoe het kan dat de dino's zijn uitgestorven. Onderwerpen zijn herbivoren en carnivoren, de inslag van een meteoriet en hoe deze zorgde voor grote overstromingen, brandende aarde en te hete lucht. Omdat de planten op aarde verbrandden, hadden de herbivoren geen eten meer en stierven ze uit. De carnivoren stierven niet veel later. Maar de auteur vertelt ook hoe krokodillen, struisvogels en kippen afstammen van de dino's van toen. De informatie is verdeeld over negen hoofstukken van twee dubbele pagina's en wordt gegeven in meestal korte zinnen met veel kleurenfoto's en -tekeningen. Met verklarende woordenlijst, inhoudsopgave, register en verwijzing naar andere bronnen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416429 | 24 pagina's

Titel Het einde van de dinosaurussen
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Vanja Walsmit ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The end of the Dinosaurs. - Ruby Tuesday Books, Ltd., (c)2019. - (The dinosaur club)
ISBN 9789463416429
PPN 426574397
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen ; Uitgestorven dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Dino-onderzoekers
Boek

Dino-onderzoekers (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen