Dear Evan Hansen
Boek

Dear Evan Hansen the novel (2019)/ Alex Bell, with Steven Levenson, Benj Pasek & Justin Paul

Door een brief denkt iedereen dat Evan en de door zelfdoding overleden Connor goede vrienden waren. Opeens krijgt de superverlegen en eenzame Evan vrienden. Hij raakt steeds verder verstrikt in een web van leugens en verzonnen verhalen. Durft hij ooit nog de waarheid te vertellen? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De superverlegen Evan Hansen durft met niemand contact te maken. Maar dan wordt een van de brieven die Evan van zijn therapeut aan zichzelf moet schrijven, gevonden in de jaszak van de door zelfmoord overleden Connor. Iedereen denkt nu dat Connor en Evan goede vrienden waren. Zijn ouders nodigen Evan bij hen thuis uit en hij durft hen niet te vertellen hoe de vork in de steel zit. Niet alleen Connors familie, maar ook Evan zelf klampt zich vast aan deze verzonnen vriendschap. Hij raakt steeds verder verstrikt in een web van leugens en verzonnen verhalen. Hij is bang om de waarheid te vertellen en alle nieuwe contacten te verliezen, niet in het minst zijn prille relatie met Connors zusje Zoe. Evans ik-vertelling wordt enkele malen onderbroken door berichten vanuit het hiernamaals, waardoor de lezer inzicht krijgt in Connors leven. Het is een tragikomisch verhaal dat humoristisch en karikaturaal is, maar tegelijkertijd mooi Evans en Connors eenzaamheid beschrijft. Een geslaagde boekversie van de gelijknamige veel bekroonde Broadway-musical. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9780241361887 | 358 pagina's

Titel Dear Evan Hansen : the novel
Auteur Val Emmich
Secundaire auteur Steven Levenson ; Benj Pasek ; Justin Paul
Type materiaal Boek
Uitgave UK : Penguin Book, 2019
Overige gegevens 358 pagina's - 20 cm
Annotatie Dear Evan Hansen is een toneelmusical met muziek en teksten van Benj Pasek en Justin Paul, en boek van Steven Levenson - Oorspronkelijke uitgave: USA : Poppy, 2018 ; Londen : Penguin Books, 2018
ISBN 9780241361887
PPN 425031918
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Eenzaamheid ; Verlegenheid ; Liegen ; Zelfdoding
Taal Engels