Dag Sinterklaas
DVD

Dag Sinterklaas ([2020])/ creatie Hugo Matthysen

Sinterklaas beantwoordt brieven van kinderen. Zo komen we van alles te weten over het leven van Sint, Piet, zijn paard Slechtweervandaag en hun vrienden. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 2019 zond Ketnet een vernieuwde versie uit van de televisieserie 'Dag Sinterklaas'. In twintig afleveringen komen de kinderen van alles te weten over het leven van Sinterklaas. Elke aflevering begint met een brief van een kind dat Sinterklaas een vraag stelt, zoals 'Hoe zet ik mijn schoen klaar?', 'Waarom komt de Sint met de stoomboot', 'Hoe oud is de Sint precies? of 'Wat is het lievelingseten van de Sint?' In de loop van de aflevering wordt het antwoord duidelijk, aan de hand van alledaagse en tegelijk grappige situaties uit het leven van Sinterklaas, Zwarte Piet en hun entourage. Bekende personages zijn opnieuw van de partij: paardenverzorger Ramon, huishoudster Conchita, professor Van den Uytleg en de kapiteins Paelinckx en Droogdockx. Nieuw zijn de strenge Stafhouder, de beschermende Kneta Knieschijf en Palomita, het vrolijke nichtje van Conchita. Het paard van Sinterklaas, Slechtweervandaag, houdt alles in de gaten vanuit zijn plekje in de keuken. De originele serie met in de hoofdrollen Jan Decleir en Frans Van der Aa werd gemaakt in 1993 en 1994 en jaarlijks uitgezonden. Hun rollen zijn nu overgenomen door Wim Opbrouck en Jonas Van Thielen. Piet wordt aangesproken met 'Zwarte Piet', maar heeft het uiterlijk van een roetveegpiet. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5413952194393

Titel Dag Sinterklaas
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hugo Matthysen ; Wim Opbrouck ; Jonas Van Thielen
Type materiaal DVD
Uitgave [Wespelaar] : Sylvester, [2020] - [Brussel] : Ketnet
Overige gegevens 2 dvd-video's (ongeveer 300 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Pieter Embrechts - Videoversie van de televisieserie: België : Ketnet, (c)2019 - Bevat: 20 afleveringen
ISBN 5413952194393
PPN 43004657X
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas
Taal Nederlands