De verloren bloem van de sjamaan
Boek

De verloren bloem van de sjamaan een ongelooflijke reis van de Andes naar het Amazonegebied ([2020])/ Davide Morosinotto, vertaald uit het Italiaans door Pieter van der Drift en Manon Smits ; illustraties: Simone Tso, Andrea Guerrieri

Laila (12) sluit in het ziekenhuis in Lima vriendschap met El Rato, die daar opgroeide. Als Laila te horen krijgt dat ze ongeneeslijk ziek is, gaat ze met El Rato op zoek naar een sjamaan die haar misschien kan helpen. Het wordt een gevaarlijke reis door het Andesgebergte en het Amazonewoud. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Peru, 1986: Laila (12), dochter van een Finse diplomaat wordt opgenomen in een ziekenhuis in Lima. El Rato groeide op in deze kliniek en is nieuwsgierig naar het blonde meisje. Steeds vaker trekken ze samen op. Per toeval vinden ze een meer dan veertig jaar oud dagboek van een arts, die daarin een zeldzame geneeskrachtige bloem beschrijft, die door een sjamaan werd gebruikt. Juist dan krijgt Laila de diagnose van haar ziekte. Deze geeft haar geen enkele hoop, waarop de twee besluiten op zoek te gaan naar de sjamaan die Laila misschien nog kan genezen. Zo begint een avontuurlijke reis die hen van het Andesgebergte naar het Amazonewoud voert, waarbij ze onderweg te maken krijgen met terroristen, drugshandelaren en angstaanjagende natuur van Peru. Prachtige vlot leesbare jeugdroman, geschreven in de eerste persoon vanuit meerdere personages, met veel dialoog. Boven elk nieuw hoofdstuk een dierfiguurtje, behorend bij het boeiende personage vanuit wiens perspectief dat hoofdstuk is geschreven. Mooie, bijzondere grafische vormgeving. Indrukwekkend sfeervol avonturenverhaal. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247895 | 528 pagina's

Titel De verloren bloem van de sjamaan : een ongelooflijke reis van de Andes naar het Amazonegebied
Auteur Davide Morosinotto
Secundaire auteur Pieter van der Drift ; Manon Smits ; Simone Tso
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books nv, [2020]
Overige gegevens 528 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Il fiore perduto della sciamano di K. - Milano : Book on a Tree, (c)2019
ISBN 9789059247895
PPN 430274653
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ziek zijn ; Peru ; Zoektochten ; Reizen ; Dood
Taal Nederlands