Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mafiopoli
Boek

Mafiopoli een zoektocht naar de 'Ndrangheta, de machtigste maffia van Italië ([2020])/ Sanne de Boer, tekstredactie: Louise Koopman

Onderzoek van een Nederlandse journaliste die zich in Calabrië in zuid-Italië heeft gevestigd, naar de Ndrangheta, de machtigste mafiagroepering in dit gebied.

Aanwezigheid

Recensie

De schrijfster vestigde zich in Calabrië, het gebied in de teen van Italië van de Ndrangheta, de machtigste mafiaorganisatie van het land, en begint naar aanleiding van een moord in de buurt van haar dorp een onderzoek naar het ontstaan en de opkomst van dit criminele bolwerk. Veel aspecten komen aan bod, zoals de inwijdingsrituelen, de regels, de zwijgcultuur, de onderlinge strijd, de verhoudingen binnen Ndrangheta, clans, de bronnen van hun rijkdom en de internationale vertakkingen, waarbij Nederland prominent in beeld komt. Maar ook de andere kant, de autoriteiten die de organisatie bestrijden, de spijtoptanten die in getuigenbeschermingsprogramma's zitten en soms toch nog vermoord worden. Het is een boeiend, uitstekend gedocumenteerd en heel toegankelijk verslag van jarenlang onderzoek. Naast 'Gomorrah' van Roberto Saviano een van de beste boeken over de mafia op de markt. De lezer krijgt een uitstekend beeld van de beklemmende sfeer binnen de mafiafamilies en de mafiadorpen, over de rol van de vrouwen en de hersenspoeling die kinderen in mafiafamilies van jongsaf aan ondergaan.

Specificaties

Nederlands | 9789046823088 | 302 pagina's

Titel Mafiopoli : een zoektocht naar de 'Ndrangheta, de machtigste maffia van Italië
Auteur Sanne de Boer
Secundaire auteur Louise Koopman
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, [2020]
Overige gegevens 302 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789046823088
PPN 427569656
Rubriekscode 396.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ndrangheta
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Maffia