Lappi en het meisje [Dyslexie editie]
Boek

Lappi en het meisje [Dyslexie editie] (mei 2020)/ geschreven door Judith Lissenberg en tekeningen van Suzanne Huijs, idee: Judith Lissenberg

Judith gaat elke dag wandelen met haar honden Lappi en Pete. Ze komt vaak een meisje tegen, dat van haar leert hoe ze met honden om moet gaan. Met opdrachtjes, tips voor opvoeders en veel stripachtige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Judith gaat vaak met haar twee honden, Lappi en Pete, wandelen op een pad langs het water. Daar fietst ook altijd een meisje naar school toe, en zij stopt altijd even om de honden te aaien of om ze water te drinken te geven. En als het sneeuwt likken de honden sneeuw uit haar handen. Het zijn echt dikke vrienden van elkaar. In het verhaal gebeurt niet veel, maar dient vooral om kinderen te waarschuwen en te leren hoe ze zich moeten gedragen als ze in de buurt van honden komen. Denk daarbij aan altijd toestemming vragen aan ouders, eigenaar en de hond zelf of je het dier mag aaien. Ook wordt uitgelegd dat sommige honden niet graag geaaid worden en waarom ze soms liever snuffelen. Het verhaal is rijkelijk geïllustreerd met stripachtige kleurenillustraties. De opdrachten voor de lezers zijn eenvoudig, zoals je naam in het boek zetten, want je kunt niet zoals honden een plasje achterlaten of oefenen om als een lantaarnpaal stil te staan (zodat honden niet direct op je afkomen). Ruime bladspiegel met veel wit, op de meeste bladzijden staat een korte tekst. Achterin staan enkele aanwijzingen voor opvoeders en een woordenlijst. Beide auteurs werken beroepsmatig met honden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083049403

Titel Lappi en het meisje [Dyslexie editie]
Auteur Judith Lissenberg
Secundaire auteur Suzanne Huijs
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Zaltbommel] : Judith Lissenberg, mei 2020
Overige gegevens 95 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789083049403
PPN 427830958
Rubriekscode 634.13
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honden; Gedrag
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden