Het meesterwerk
Boek

Het meesterwerk roman (2020)/ Francine Rivers, vertaald [uit het Engels] door Roelof Posthuma

Als een jonge vrouw aan de slag gaat bij een kunstschilder komen ze beiden oog in oog te staan met hun gebroken verleden.

Aanwezigheid

Recensie

Roman Valesco is een succesvolle kunstschilder en zijn leven lijkt goed, maar niemand is ervan op de hoogte dat hij worstelt met zijn verleden en er 's nachts op uit gaat als 'The Bird'. Dan komt Grace Moore bij hem werken. Grace heeft, net als hij, geen makkelijk verleden. Langzaamaan leren ze elkaar beter kennen, maar dan gebeurt er iets wat alles op zijn kop zet. Met een reeks bestsellers als voorlopers werd er van deze roman van de Amerikaanse christelijke bestsellerauteur (1947) veel verwacht. Enerzijds voldoet die aan die verwachtingen, want de auteur weet gevoel in het verhaal te leggen en beschrijft de worstelingen van de personages realistisch. Maar anderzijds is deze roman het net niet. Het is veel drama, niet altijd origineel en boeit soms ook niet. En ook het gelovige element heeft zowel iets goeds - er wordt duidelijk gemaakt dat God je leven kan veranderen en dat je altijd welkom bij Hem bent - als een minpunt, want het is soms cliché en ze gebruikt geloofsjargon. Tel daar nog wat kleine dingen bij op en je moet concluderen dat het niet haar beste roman is, maar waarschijnlijk wordt het aantal lezers daar niet minder van. Met een nawoord van de schrijfster.

Specificaties

Nederlands | 9789029730334 | 575 pagina's

Titel Het meesterwerk : roman
Auteur Francine Rivers
Secundaire auteur Roelof Posthuma
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2020
Overige gegevens 575 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Kok, 2018 - Vertaling van: The masterpiece. - Carol Stream, Illinois : Tyndale House publishers, (c)2018
ISBN 9789029730334
PPN 427681065
Genre romantische verhalen - protestants milieu
Taal Nederlands