Praktische didactiek voor natuur & techniek
Boek

Praktische didactiek voor natuur & techniek (2020)/ Jos Marell en Els de Vaan, foto's omslag en binnenwerk: Jos Marell ; tekeningen binnenwerk: Merlijne Marell

Studieboek voor pabostudenten over didactiek van onderwijs in natuur en techniek en handleiding voor techniekcoördinatoren in de basisschool.

Aanwezigheid

Recensie

Sinds 2006 gelden voor het basisonderwijs kerndoelen voor het domein Natuur & Techniek (N&T), waardoor het toen bestaande domein natuuronderwijs is verbreed. De praktijk in de school veranderde maar langzaam. Voor de pabo is dit studieboek een uitgelezen handleiding voor didactiek van en lesgeven in dit brede domein en voor de integratie van N&T met moedertaalonderwijs. In 22 thematische hoofdstukken komen de fases over curriculumontwikkeling, docentenoriëntatie, werkvormen voor jaargroepen, samenhang met andere vakken en activiteiten aan de orde. Elk hoofdstuk start met een focusserende inleidende tekst en bevat verwerkings- en reflectieopdrachten; achtergrondmateriaal daarbij staat op de website die bij het boek hoort, een toegangscode staat voor in het boek. De pabostudent wordt soms direct aangesproken, schema's en illustraties ondersteunen de tekst. Deze handleiding biedt ook de techniekcoördinator die elke school heeft veel houvast bij ontwikkelingen in de school. Met prima register en literatuuropgave. Uitstekende opvolger van 'Praktische didactiek voor natuuronderwijs'.

Specificaties

Nederlands | 9789046907245 | 464 pagina's

Titel Praktische didactiek voor natuur & techniek
Auteur Jos Marell
Secundaire auteur Els de Vaan
Type materiaal Boek
Uitgave Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2020
Overige gegevens 464 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Oorspronkelijke titel: Praktische didactiek voor natuuronderwijs. - 1994
ISBN 9789046907245
PPN 425035778
Rubriekscode 476.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuuronderwijs; Didactiek ; Techniek (leervak); Didactiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Natuuronderwijs