In het bos
Boek

In het bos ([2020])/ Maria Dek

Een jongen loopt door een bos en ontdekt hoe fijn het daar is. Je kunt er schreeuwen zo hard je maar wilt, sporen volgen of schatzoeken naar veren, dennenappels en stenen. Je ziet allerlei vogels en misschien ontmoet je wel een vos! Prentenboek met eenvoudige, sfeervolle illustraties van de natuur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het bos is veel te ontdekken en dat ervaart een jongen die door een bos loopt. Hoge bomen en veel vogels. Zaden op de grond waar je mee kunt spelen. En als het een jungle is, dan zijn in dat oerbos weer allerlei andere dieren. In de winter zie je allerlei sporen van dieren in de sneeuw. En de vogels vertellen elkaar geheimen. En als je goed kijkt, zie je ook waar al die bosdieren hun huis hebben. 's Nachts is het in het bos wel mooi, maar ook een beetje eng. Mooi verzorgd prentenboek waarbij aan de hand van een jongen de wonderen van het bos worden getoond. De lezer wordt uitgenodigd zelf ook goed te kijken en op de spreads is ook veel te bekijken (zoals op de spread waar allerlei planten, zaden en vruchten te zien zijn of de nesten van de dieren). De illustrator maakt gebruik van verschillende perspectieven, zoals het vogelvluchtperspectief. Ook komen tegenstellingen aan bod, zoals groot-klein. Het jongetje komt niet heel realistisch over, zelfs een beetje statisch, maar daar tegenover staan de mooie, sfeervolle en in natuurlijke kleuren getekende illustraties van de natuur en de dieren daarin. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986092

Titel In het bos
Auteur Maria Dek
Secundaire auteur Charlotte Pothuizen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boycott, [2020]
Overige gegevens 41 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Vertaling Charlotte Pothuizen - Vertaling van: En forêt. - Paris : Éditions Marcel et Joachim, 2015
ISBN 9789492986092
PPN 421741279
Genre dierenleven
Thematrefwoord Natuur ; Bossen
Taal Nederlands