Waar is Dribbel?
Boek

Waar is Dribbel? (2019)/ Eric Hill

Hondje Dribbel moet eten, maar zijn moeder kan hem nergens vinden. Ze zoekt in de klok, in de kast, onder het kleed en onder het bed. Overal zijn dieren verstopt, maar waar is Dribbel toch? Vierkant prentenboek met eenvoudige vrolijk gekleurde illustraties en flappen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek met twee afgeronde hoeken, waarin Moederhond Drieka zoekt naar haar zoontje Dribbel voor wie eten klaar staat. Ze kijkt op allerlei plaatsen (o.a. in de grote staande klok, in de knalroze piano, in de kast onder de trap, onder het bed en onder het kleed). Op elke plek waar ze kijkt zitten andere dieren verborgen (o.a. nijlpaard, krokodil, beer, slang) achter opklapbare delen van de bladzijden. Omdat in het begin niet duidelijk is hoe Dribbel eruit ziet, is de verrassing des te groter. Ook de verstopte dieren werken tot de verbeelding en zijn humoristisch: het nijlpaard ligt opgevouwen in de piano, de aap slingert vrolijk aan de kledingstang in de kast. De tekst omvat slechts een enkele, groot en vetgedrukte regel. De omlijnde tekeningen van de dieren en voorwerpen zijn zonder achtergrond of dieptewerking en enigszins gestileerd weergegeven, in zachte maar contrasterende kleuren op een wit fond. Door vormgeving en emotionele inhoud een leuk kijk- en doeboek voor kinderen vanaf ca. 2 jaar. Eerder in verschillende edities verschenen, o.a. hardkarton; deze vierkante gebonden heruitgave is iets groter, met stevig glanzend papier en vrij dunne, scherpe flappen en twee afgeronde hoeken.

Specificaties

Nederlands | 9789041001702

Titel Waar is Dribbel?
Auteur Eric Hill
Type materiaal Boek
Editie Dertigste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, 2019
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Velp : Van Dobbenburgh, 1981 - Vertaling van: Where's Spot?. - London : Ventura, 1980
ISBN 9789041001702
PPN 428847617
Thematrefwoord Verstoppertje ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verstoppertje ; Beweegbare boeken