Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Piet en Riet op reis
Boek

Piet en Riet op reis (2020)/ Martine Letterie & Rick de Haas

Piet en Riet zijn kok. Ze gaan naar zee. Piet bakt vis. Riet ook. Ze gaan ook in een raket. De raket stijgt op! Wat nu? Meegroeiboek van AVI-Start t/m AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De magere kok Piet en de mollige kokkin Riet gaan naar zee. Ze vissen, koken en maken een dolle rit naar de maan mee. Dik meegroeiboek, oplopend van AVI-Start tot en met AVI-M4. In de inhoudsopgave worden de vier leesniveaus naast de getitelde hoofdstukken weergegeven door middel van een symbooltje (een raket die steeds hoger opstijgt), dat bovenaan op iedere dubbele pagina tekst is terug te vinden. Duidelijk leesbaar schreefloos lettertype van groot naar kleiner, met luchtige alinea's op een effen achtergrond van meestal wit, zwart of grijsbruin. Door de geleidelijke overgang van de leesniveaus en de rustige opbouw van de spanning worden lezertjes, wellicht ongemerkt, uitgedaagd door te lezen. Vrolijke en grappig getekende illustraties in frisse tinten verlevendigen iedere pagina. Prettig, stevig gebonden, vrij hoog rechthoekig leesboek, gedrukt op zwaar papier. Voor vele uurtjes lees- en leerplezier. Over Piet en Riet verschenen in vergelijkbare opzet nog twee delen*. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048738106 | 141 pagina's

Titel Piet en Riet op reis
Auteur Martine Letterie
Secundaire auteur Rick de Haas
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Uitgeverij Zwijsen B.V., 2020
Overige gegevens 141 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Martine Letterie ; illustraties: Rick de Haas - Eerder verschenen onder de titel: Naar de maan : Piet en Riet. - 2012. - (Maan roos vis AVI meegroeiboek)
ISBN 9789048738106
PPN 427536340
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Koken ; Strand ; Ruimtevaart
Taal Nederlands