De 25 profeten in de Koran
Boek

De 25 profeten in de Koran verhalen-, kunst- en doeboek voor het hele gezin : 'en voor scholen' ([2020])/ redactie: Saïda Franken, Nora Naber, illustraties: Saïda Franken

In korte verhalen wordt iets verteld over het leven van 25 profeten uit de Koran. Ga daarna aan de slag met een teken- of knutselopdracht, die stapsgewijs met kleurenfoto's wordt uitgelegd. Met bijbehorende Koranteksten, informatie over de islam en een kleurenfoto van alle knutsels enz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleurrijk vormgegeven verhalen-, kunst- en doeboek (A4-formaat) met bijbehorende Koranteksten in het Arabisch en Nederlands. Uitgangspunt zijn korte verhalen over de 25 profeten in de Koran. Het is de bedoeling dat kinderen op hun eigen niveau en met hun eigen fantasie, met materialen als ecoline, wasco, potlood, kleurpotloden, klei en acrylverf hun eigen werkstuk maken. Daarnaast worden eenvoudige (afval)materialen als kartonnen dozen gebruikt. Met verschillende kunstzinnige technieken en een wisselende moeilijkheidsgraad worden de projecten stapsgewijs, met kleurenfoto's, uitgelegd. Ook is er een kleurenfoto van het eindresultaat. Naast de profetenverhalen wordt er spelenderwijs nuttige informatie over de islam gegeven zoals: De Kaäba, gebedshoudingen; de verwondering over voedsel, vrede en begroetingen; een mobile van geduld en een lantaarn van licht. De teksten staan, afhankelijk van de achtergrondkleur, in grote zwarte of witte letters. Met een verklarende woordenlijst en de Bijbelse namen van de profeten. Fraai uitgevoerd kunst- en doeboek met mooie verhalen. Voor het gezin en islamitische scholen, onder begeleiding of zelfstandig door kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083046464 | 139 pagina's

Titel De 25 profeten in de Koran : verhalen-, kunst- en doeboek voor het hele gezin : 'en voor scholen'
Uniforme titel De vijfentwintig profeten in de Koran
Secundaire auteur Saida Franken ; Nora Naber
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Salaam Art, [2020] - [Almere] : distributie: Uitgeverij Parthenon
Overige gegevens 139 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
ISBN 9789083046464
PPN 428237053
Rubriekscode 217.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Profeten; Koran ; Handenarbeid
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Profeten