The last full measure
DVD

The last full measure ([2020])/ directed by Todd Robinson

Als de medaille die een oorlogsheld postuum kreeg uitgereikt om politieke redenen weer wordt afgepakt, komt zijn vader in het geweer om eerherstel te krijgen.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans oorlogsdrama (2019) van Todd Robinson. Met Sebastian Stan (Captain America), Christopher Plummer (All the money in the world), Samuel L. Jackson (The hatefull eight) en William Hurt (A history of violence). William Pitsenbarger redt als hospik in de Vietnamoorlog ruim 60 mensen, voordat hij zelf gedood wordt. Hij krijgt de Medal of Honor, die hem om politieke redenen weer wordt afgepakt. Zijn vader zet zich samen met een aantal Vietnamveteranen in om de medaille terug te krijgen. Een advocaat onderzoekt de zaak. Waargebeurd verhaal. Beoordeling IMDb: 6,7. Roel Jansen en Symen Boersma (Filmtotaal 15-7-'20): 'Als jarennegentig-advocatendrama heeft de film maar weinig te bieden dat het cliché ontstijgt' (2 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 15-7-'20): 'een ode aan integriteit (...) wisselvallig drama; starre dialogen en weinig overtuigende oorlogsbeelden (...) gaan zij aan zij met elegante, ontroerende scènes (...) een prachtig sterrenensemble' (3 sterren). Patricia Smagge (Cinemagazine 16-7-'20) deze film [ademt] dat overdreven gevoel van vaderlandsliefde waar Amerikanen zo dol op zijn en wordt er hier en daar opzichtig naar de emoties van de kijker gehengeld. Dat de film toch overeind blijft komt door de acteerprestaties van met name de oudere garde' (3 sterren).

Specificaties

Engels | 4013549119115

Titel The last full measure
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Todd Robinson ; Sebastian Stan ; Alison Sudol ; Asher Miles Fallica
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (116 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sebastian Stan, Alison Sudol, Asher Miles Fallica. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Foresight Unlimited, (c)2019
ISBN 4013549119115
PPN 430195761
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Vietnam-oorlog
Taal Engels