Vorsten van Albion
Boek

Vorsten van Albion het huis Plantagenet vormgevers van Engeland ([2020])/ Dan Jones, vertaling [uit het Engels]: Roelof Posthuma

Beschrijving van de dynastie van de Plantagenets die van 1154 -1399 over Engeland heerste en van de belangrijke veranderingen in het nationale politieke bestel in die periode.

Aanwezigheid

Recensie

De dynastie van de Plantagenets heerste van 1154 -1399 over Engeland en over wisselende gebieden daarbuiten. In die tijd vonden zeer belangrijke veranderingen in het nationale politieke bestel plaats. De befaamde Magna Charta is daar een van. Daarnaast werd er voortdurend geprobeerd om weer een nieuwe belasting te heffen, teneinde de steeds terugkerende oorlogen met Frankrijk, om de gebieden die daar onder Engels gezag stonden, te bekostigen. En met Schotland was het ook geregeld raak, net als met Wales en Ierland. De auteur geeft een gedegen, goed leesbare beschrijving van alle politieke strubbelingen waarmee de koningen te maken hadden. En dat was niet gering! Daarbij verwacht hij van de lezer een meer dan gemiddelde voorkennis van deze periode. Dat dit deel van de middeleeuwen naast zeer boeiend nogal onstuimig was, is terug te vinden in de vele historische romans die in die tijd spelen. Lezers daarvan vinden in dit boek extra achtergrondinformatie, maar zullen vergeefs zoeken naar smeuïge verhalen over privélevens. Bevat nuttige kaarten, stambomen en literatuuropgave.

Specificaties

Nederlands | 9789401917025 | 671 pagina's

Titel Vorsten van Albion : het huis Plantagenet vormgevers van Engeland
Auteur Dan Jones
Secundaire auteur Roelof Posthuma
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Omniboek, [2020]
Overige gegevens 671 pagina's - kaarten - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index - Vertaling van: The Plantagenets. - HarperCollinsPublishers, (c)2012
ISBN 9789401917025
PPN 427681456
Rubriekscode Groot-Brittannië 944.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Plantagenet; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Plantagenet