De muziek van de herfst
Boek

De muziek van de herfst verzamelde verhalen ([2020])/ Konstantin Paustovski, samengesteld en vertaald [uit het Russisch] door Wim Hartog

Complete uitgave van de verhalen van Konstantin Paustovski (1892-1968), die gaan over Rusland, de oorlog, reizen en de natuur.

Aanwezigheid

Recensie

De Russische schrijver Konstantin Paustovski (1892-1968) is in ons land bijzonder geliefd. Zijn magistrale autobiografische 'Verhaal van een leven' is sinds kort verkrijgbaar in de Russische Bibliotheek en ook een aantal van zijn romans zijn in vertaling beschikbaar. In 2016 verscheen in 'Goudzand' een keuze uit zijn verhalen, dagboeken en brieven; nu is een nagenoeg complete uitgave van zijn verhalen uitgekomen. Dit alles dankzij zijn vertaler Wim Hartog. Paustovski's verhalen zijn zonder uitzondering lezenswaard. Veel ervan zijn, net als 'Verhaal van een leven' in de ik-vorm geschreven en gaan terug op zijn eigen ervaringen. Die zijn heel gevarieerd, aangezien de schrijver een onvermoeibaar reiziger was, heel Rusland heeft doorkruist en op zijn tochten allerlei verschillende mensen ontmoette. Opmerkelijk is hoe gemakkelijk hij met iedereen contact maakt, opmerkelijk ook hoe goed hij de intermenselijke relaties, maar ook de natuur en de stemming die de omgeving bij hem oproept weet te beschrijven. Dit is literatuur van een hoog niveau, geschikt voor een grote groep lezers. Fraaie uitgave van de verzamelde verhalen van Konstantin Paustovski.

Specificaties

Nederlands | 9789028223080 | 649 pagina's

Titel De muziek van de herfst : verzamelde verhalen
Auteur Konstantin Paustovskij
Secundaire auteur Wim Hartog
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, [2020]
Overige gegevens 649 pagina's - 24 cm
ISBN 9789028223080
PPN 427602122
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Rusland ; Wereldoorlog I ; Reizen
Taal Nederlands