Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De levensloop van een vlinder
Boek

De levensloop van een vlinder ([2020])/ Grace Jones, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Pam Thierry

Hoe groeit een eitje uit tot een vlinder? Lees van alles over de ontwikkeling en het leven van een vlinder. Ook wat voor soorten vlinders er zijn. Met veel grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerde vierkante uitgave in de reeks 'Uit een ei!'*. In dit deel wordt de geboorte en levensloop van de vlinder gevolgd. De vlinder is een insect en legt haar eitjes, soms meer dan honderd, op bladeren. Na een week komen de vlindereitjes uit en komen er allemaal hongerige rupsen tevoorschijn - die rupsen eten hun buikje rond en maken als zij groot genoeg zijn een harde cocon om hun lijf: ze worden nu pop genoemd. Binnen de cocon vindt de transformatie plaats van rups naar vlinder. Op een dag vliegt de vlinder uit met mooi gekleurde vleugels. De informatie richt zich in tekst, maar vooral ook in prachtige, scherpe kleurenfoto's op kijkers en lezers. Bescheiden, kernachtige informatie naast fraaie foto's van vlinders die veelal uit de foto's zijn gelicht, dus zonder kaders. Daarin staan trefwoorden op kaartjes als: bloem - vlinder die nectar drinkt - tong - nectar. De aantrekkelijke uitgave eindigt met vlinderkampioenen, levensloop in een notendop, zoekopdracht, uitleg van moeilijke woorden, register en de rubriek 'Meer weten'. De oorspronkelijk Engelstalige uitgave (2015) is vertaald in levendig Nederland, mooie kennismaking met de levensloop van de vlinder, die ook heel geschikt is voor school. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416740 | 24 pagina's

Titel De levensloop van een vlinder
Uniforme titel Vlinder
Auteur Grace Jones
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Life cycle of a butterfly. - Book Life, (c)2015. - (Life cycles)
ISBN 9789463416740
PPN 426574451
Rubriekscode 597.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vlinders ; Jonge dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vlinders

Relaties/Serie

Uit een ei!
Boek

Uit een ei! (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Grace Jones