Borre knikkert
Boek

Borre knikkert ([2019])/ door Jeroen Aalbers, met illustraties van Stefan Tijs

Het is knikkertijd op het schoolplein. Borre waant zich knikkerkoning en speelt een potje tegen de tweeling Stefan en Tijs. Hij verliest en bovendien blijkt zijn zak met knikkers spoorloos. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is knikkertijd op het schoolplein. Alleen Elle uit groep vijf doet niet mee. Ze luistert liever naar hardrockmuziek via haar koptelefoon. Kinderen zijn een beetje bang voor haar, maar Borre niet. Elle negeert hem echter. Borre, een wat katachtig uitziend kereltje, waant zich knikkerkoning en speelt een potje tegen de tweeling Stefan en Tijs. Hij verliest en bovendien blijkt zijn zak met knikkers spoorloos. Onverwacht toont zich echter iemand alert en solidair. De nauwkeurige beschouwer zal zien dat de paginagrote, computergeanimeerde illustraties op slimme wijze hierop al een voorschot nemen. Deel uit de serie 'Borre leesclub'*, voorheen 'De gestreepte boekjes' voor kinderen op de basisschool, is ontwikkeld met deskundigen. Deze inhoudelijk ongewijzigde uitgave is voor eind groep vier. De tekst op de rechterpagina is gedrukt in een schreefloze letter. De auteur is tevens hobby-punkrocker. Via een code in het boek kan op een website het leesbegrip worden getoetst via enige vragen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089220967

Titel Borre knikkert
Uniforme titel Ik lees zelf
Auteur Jeroen Aalbers
Secundaire auteur Stefan Tijs
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : Borre Educatief bv, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Op omslag: Ik lees zelf - Oorspronkelijke uitgave: Zoetermeer : Pica Educatief, (c)2009. - (De gestreepte boekjes. Groep 4 ; mei)
ISBN 9789089220967
PPN 423648160
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Knikkeren ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Borre leesclub. Groep 4
Boek

Borre leesclub. Groep 4 (2017)

vol. mei
Uitgeleend