Tieners achter tralies
Boek

Tieners achter tralies echte verhalen over jongeren in de misdaad ([2020])/ auteurs: Maarten van Dun, Paul Vugts, illustraties: Aloys Oosterwijk

Bewerking van tien artikelen van twee misdaadjournalisten tot een leerboek over jeugdcriminaliteit voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.Hoe worden jongeren crimineel en hoe komen ze weer uit de criminaliteit? Lees tien verhalen over jongeren die te te maken krijgen met o.a. straatcriminaliteit en drugshandel. Met interactieve vragen, informatie over o.a. je rechten en privacy en kleurenillustraties. Vanaf ca.. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe worden jongeren crimineel en hoe komen ze weer uit de criminaliteit? Dit boek over jeugdcriminaliteit is van twee misdaadjournalisten, die al menig artikel schreven over criminele zaken en rechtszaken. Tien artikelen uit Het Parool (die verschenen t/m 2016) zijn bewerkt tot een 'lesboek' voor middelbare scholieren. Deze tien artikelen cq. verhalen gaan veelal over jongeren (vanaf ca. 14 jaar) die te maken krijgen met straatcriminaliteit en drugshandel, veelal in Amsterdam. Bepaalde bevolkingsgroepen zijn daarin oververtegenwoordigd vanwege, o.a. door de bevooroordeeldheid van de politie. Na elk verhaal is er aandacht voor de rechten en plichten van elke Nederlander, zoals privacy en recht op een eerlijk proces. Ook zijn bij elk verhaal vragen opgenomen waarover jongeren o.a. op school over kunnen praten. Overzichtelijke lay-out met korte tekstblokken, veel tussenkopjes en uitgelichte kernzinnen in grote letters. Het van realistische gekleurde tekeningen voorziene boek besluit met een in verband met dit onderwerp nuttige begrippenlijst. Een van de weinige boeken voor jongeren over dit thema. Ook te gebruiken buiten schoolverband, waar jongeren samenkomen., maar ook om gewoon thuis te lezen. Voor jongvolwassenen en jongeren vanaf ca. 14 jaar en hun opvoeders.

Specificaties

Nederlands | 9789090334165 | 61 pagina's

Titel Tieners achter tralies : echte verhalen over jongeren in de misdaad
Auteur Maarten van Dun
Secundaire auteur Paul Vugts ; Aloys Oosterwijk
Type materiaal Boek
Uitgave [Nederland] : [Uitgever niet vastgesteld], [2020]
Overige gegevens 61 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie In opdracht van: Openbaar Ministerie, Mr Eva Meillo Stichting
ISBN 9789090334165
PPN 428528112
Rubriekscode 396.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jeugdcriminaliteit; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Jeugdcriminaliteit