De zaak Lady Alistair
Boek

De zaak Lady Alistair (oktober 2020)/ Serena Blasco, vertaling [uit het Frans]: Xmed

Enola Holmes (14), zusje van de beroemde detective, is haar eigen detectivebureau begonnen. Dat moet in het geheim, want haar broers willen haar naar een elitaire kostschool sturen. Enola gaat op zoek naar de dochter van een barones, die in de Londense onderwereld terecht is gekomen. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Enola is het jongere zusje van Sherlock Holmes. Zij is vastbesloten om de mysterieuze verdwijning van haar moeder op te lossen. Dat wil ze absoluut zonder de hulp van haar broers Mylock en Sherlock regelen. Beide heren willen haar naar een elitaire kostschool sturen. Een carrière die Enola ten allen tijde wil vermijden. Ze kiest ervoor om onder de radar te blijven en organiseert haar eigen detectivebureau. Al is Sherlock wel naar haar op zoek. Dr. Watson brengt Enola een bezoek en heeft niet door dat hij het gezochte personage spreekt. In dit tweede deel gaat Enola op zoek naar de jonge dochter van een barones. Deze lady Cecily is in de gevaarlijke onderwereld van Londen terecht gekomen. De tekeningen lijken op jeugdboekillustraties en ogen soms wat kinderlijk. De stijl zal voor striplezers wennen zijn. Mooie kleuren met aan het einde losse schetsen uit het dagboek van Enola. De vertaling is soms wat houterig. Een verstripping van het populaire young adult boek van Nancy Springer met nu een gelijknamige serie op Netflix. Afzonderlijk leesbaar naast het eerste deel, 'De dubbele verdwijning' (2020)*. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463941679 | 56 pagina's

Titel De zaak Lady Alistair
Auteur Serena Blasco
Secundaire auteur Nancy Springer
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Diedeldus, oktober 2020
Overige gegevens 56 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Naar de roman van Nancy Springer - Vertaling van: L'affaire Lady Alistair. - Editions Jungle, (c)2016. - (Les enquêtes d'Enola Holmes ; 2)
ISBN 9789463941679
PPN 429240139
Genre stripverhaal - detectiveroman
Thematrefwoord Verdwijningen ; Broers ; Rolpatronen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De onderzoeken van Enola Holmes
Boek

De onderzoeken van Enola Holmes (2020-...)

vol. 2
Uitgeleend
Serena Blasco