De levensloop van de honingbij
Boek

De levensloop van de honingbij ([2020])/ Grace Jones, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Pam Thierry

Hoe groeit een eitje uit tot een honingbij? Lees van alles over de ontwikkeling en het leven van een honingbij. Ook wat voor soorten bijen er zijn. Met veel grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze uitgave over de levensloop van bijen maakt deel uit van de reeks 'Uit een ei!*'. Het begint met de uitleg van wat een levensloop precies is. Op pagina's in veelal zachtgele tinten die aan honing doen denken, wordt uitgelegd hoe een bij groeit. Het begint met het eitje, en volgt daarna het proces van larve naar bij. Ook de soorten bijen komen aan bod. In simpele bewoordingen wordt alles uitgelegd, geïllustreerd met kleurenfoto's waarbij pijltjes soms specifiek en duidelijk aangeven wat er te zien is. Afgesloten wordt met enkele weetjes over o.a. het grootste bijennest ter wereld en de grootste bijensoort. Daarna volgt een samenvatting van de levensloop, en een oproep om zelf buiten bijen te zoeken. Daarbij wel de waarschuwing ze met rust te laten omdat ze kunnen steken. Op de laatste pagina staan een beknopte woordenlijst, register en tips voor meer informatie. Minpuntje is dat wel wordt verteld wat een werkster en een koningin doen, maar niet wat de functie van een dar in een nest heeft. Desondanks goed te gebruiken als kennismaking met de bij, met eenvoudige uitleg in grote letters en veel fraaie foto's. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416726 | 24 pagina's

Titel De levensloop van de honingbij
Auteur Grace Jones
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Honey bee. - Book Life, (c)2018. - (Life cycle)
ISBN 9789463416726
PPN 426574435
Rubriekscode 597.81
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honingbijen ; Jonge dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Bijen

Relaties/Serie

Uit een ei!
Boek

Uit een ei! (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Grace Jones