Ali Baba and the forty thieves
Boek

Ali Baba and the forty thieves = ʿAlī Bābā wa al-arbaʿīn ḥarāmī (2019)/ retold by Enebor Attard, illustrated by Richard Holland ; Arabic translation [from the English] by Samar al-Zahar

Ali Baba ziet hoe rovers hun schatkamer sluit met een toverspreuk. Als ze weg zijn, opent hij de schatkamer om zijn zakken te vullen. Maar dan komen de rovers terug! Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en een tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

In dit tweetalige prentenboek (Engels en Arabisch) in vrij groot, bijna vierkant formaat wordt het sprookje uit Duizend-en-een nacht van Scheherazade naverteld. Het verhaal gaat over Ali Baba die ziet hoe een troep rovers hun schatkamer sluit met de toverspreuk 'Sesam, sluit u'. Als de rovers weggaan, opent Ali Baba de schatkamer om zijn zakken te vullen. De rovers ontdekken hem, maar samen met zijn slimme slavin Morgiana verslaat Ali Baba de rovers. Prentenboek met bijzonder sfeervolle kleurenillustraties, die goed bij het sprookje aansluiten, over een spread. Deze editie maakt deel uit van een serie tweetalige prentenboeken van Mantra Lingua, waarin telkens Engels wordt gecombineerd met een andere taal, in dit geval Arabisch. De twee talen staan boven of naast elkaar in de tekeningen gedrukt. Leuke navertelling van het bekende sprookje om thuis het voorlezen in de eigen taal te stimuleren of te gebruiken in andere meertalige omgevingen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Engels | 9781846111563

Titel Ali Baba and the forty thieves = ʿAlī Bābā wa al-arbaʿīn ḥarāmī
Uniforme titel ʿAlī Bābā wa al-arbaʿīn ḥarāmī
Auteur Enebor Attard
Secundaire auteur Richard Holland ; Samar al Zahar
Type materiaal Boek
Uitgave London : Mantra Lingua, 2019
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 28 cm
Annotatie Tekst in het Arabisch en Engels
ISBN 9781846111563
PPN 429257848
Rubriekscode Arabisch 862
Taal Engels
Onderwerp algemeen Meertalige jeugdboeken
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen