Head, shoulders, knees and toes...
Boek

Head, shoulders, knees and toes... = Rayyis, kataf¯an, rukbat¯an wa as¯abi' al-qadam... ([2003])/ illustrated by Annie Kubler

Kun jij je hoofd aanwijzen, en je schouders en je knieën? En lukt het ook om die lastige tenen aan te raken die zo ver weg zitten? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met tweetalige tekst en vrolijk gekleurde tekeningen van diverse dreumesen en achterop in muzieknotatie het bekende liedje. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Vrolijke dreumesen en peuters van diverse culturele afkomst wijzen de lichaamsdelen aan uit het wereldwijd bekende liedje 'Hoofd, schouders, knie en teen'. Op elke pagina van het vierkante hardkartonnen prentenboekje zit of staat een ander kindje, vaak met een knuffel, boekje of speelgoed naast zich. De tekeningen zijn in losse lijnen opgezet en ingevuld met vrolijke kleuren. Het plezier waarmee het bekende aanwijsspelletje altijd gepaard gaat, spat van de pagina's af. De bladspiegel is rustig en overzichtelijk: het kindje vult vrijwel het gehele beeld, tegen een witte achtergrond. De enige tekst is de naam van het lichaamsdeel, gedrukt in twee talen (hier Engels en Arabisch), in twee verschillende, zwarte lettertypes. De kinderen moeten soms zichtbaar moeite doen, bijvoorbeeld om die lastige tenen aan te raken; hun knuffels doen ijverig mee, wat een grappig, vertederend effect heeft. Op de achterflap staat het liedje in muzieknotatie met alleen de Engelse tekst erbij. Prentenboek van de in meertaligheid gespecialiseerde uitgever Mantra Lingua, waarin steeds Engels wordt gecombineerd met een andere taal. Leuk interactief peuterboekje om thuis het voorlezen en zingen in de eigen taal te stimuleren of te gebruiken in andere meertalige omgevingen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Engels | 9781844441457

Titel Head, shoulders, knees and toes... = Rayyis, kataf¯an, rukbat¯an wa as¯abi' al-qadam...
Uniforme titel Rayyis, kataf¯an, rukbat¯an wa as¯abi' al-qadam...
Auteur Annie Kubler
Type materiaal Boek
Uitgave London : Mantra Lingua, [2003]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst in het Arabisch en Engels - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Child's Play, (c)2002
ISBN 9781844441457
PPN 429159544
Thematrefwoord Lichaam ; Rijmvertellingen ; Meertalige jeugdboeken
Taal Engels