Mijn eerste groeiboek: ik lees het zelf!
Boek

Mijn eerste groeiboek: ik lees het zelf! met drie in de klas ([2020])/ Hilde E. Gerard, met illustraties van Julie van Hove

Lan, Rik en Mo wonen bij elkaar in de buurt. Ze zitten ook in dezelfde klas. Verhalen van AVI-Start t/m AVI M5. Met weetjes, spelletjes, recepten en grappige kleurenillustraties. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lan de rode pandabeer, Rik de haas en Mo de woestijnvos wonen bij elkaar in de buurt én zitten bij elkaar in de klas. Ze gaan samen naar school, voetballen samen, krijgen zwemles en beleven nog veel meer alledaagse avonturen. De verhalen over de drie vrienden zijn geïllustreerd met veel kleurentekeningen. Het boek is met 191 pagina's behoorlijk dik, het is namelijk een 'groeiboek'. Het bevat verhalen in een oplopend leesniveau, van AVI-Start t/m AVI-M5. Voor elk leesniveau zijn er vier, en in een geval vijf verhalen. Voor veel kinderen is het fijn om telkens over dezelfde personages te lezen. Het boek bevat geen hoogdravende of ingewikkelde verhalen, maar juist kleine, alledaagse verhalen. De verhalen worden afgewisseld door spelletjes, raadsels, weetjes en recepten, een erg leuke toevoeging aan het boek. De illustraties zijn aansprekend en bevatten een fijne humor. In dezelfde opzet verschenen meerdere meegroeiboeken van verschillende auteurs, zoals 'Mijn eerste groeiboek: ik lees het zelf! : op stap met Snor'* (2017) van Mariette Vanhalewijn. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002272295 | 191 pagina's

Titel Mijn eerste groeiboek: ik lees het zelf! : met drie in de klas
Uniforme titel Ik lees het zelf Mijn eerste groeiboek Met drie in de klas
Auteur Hilde E. Gerard
Secundaire auteur Julie Van Hove
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2020]
Overige gegevens 191 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
ISBN 9789002272295
PPN 431160627
Thematrefwoord Schoolleven ; Vriendschap
Taal Nederlands