Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De grote Van Eyck atlas
Boek

De grote Van Eyck atlas ([2020])/ Gunter Hauspie

Rijk geïllustreerd overzicht van het leven en werk van de Vlaamse schilder Jan van Eyck (ca. 1390-1441) aan de hand van negen plaatsen waar de schilder heeft verbleven, met daarbij steeds een kaart met een wandeling of tocht ter plaatse.

Aanwezigheid

Recensie

Jan van Eyck (ca. 1390-1441) is van wezenlijk belang geweest voor de kunst van de vijftiende eeuw door zijn perfectionering van het schilderen met olieverf. Minder gekend is dat hij geheime missies uitvoerde voor de Bourgondische hertog Filips de Goede. Historicus Gunter Hauspie brengt in dit boek een overzicht van het leven en werk van deze kunstenaar. Hij doet dit aan de hand van negen plaatsen die een zeker belang hadden in Van Eycks leven (Maaseik, Tongeren, Luik, Den Haag, Rijsel, Portugal, Hesdin, Gent en ten slotte Brugge), met een beschrijving van de belangrijkste gebeurtenissen die zich op die plek hebben afgespeeld. Telkens is een kaart opgenomen met een uitgestippelde wandeling of tocht ter plaatse, met stopplaatsen die meestal een link hebben met Van Eyck. Diverse tussenstukjes met interessante info over o.m. werken van de schilder. Vlot en aangenaam geschreven en overvloedig geïllustreerd met kleurenafbeeldingen van verschillende grootte. Zeer goede en betrouwbare informatie. Beknopte bibliografie. Met register en leeslint. Laagdrempelige en aantrekkelijke kennismaking met het leven en werk van Jan van Eyck. Originele benadering.

Specificaties

Nederlands | 9789401445887 | 195 pagina's

Titel De grote Van Eyck atlas
Auteur Gunter Hauspie
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 195 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789401445887
PPN 431350620
Rubriekscode België 737.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eyck, Jan van; Biografieën ; Europa; Kunstreisgidsen ; Maaseik ; Tongeren ; Luik (stad) ; 's-Gravenhage ; Lille ; Portugal ; Hesdin ; Gent ; Brugge
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Eyck