Spookpokken
Boek

Spookpokken de jacht op Morrigan Crow ([2020])/ Jessica Townsend, vertaald uit het Engels door Lia Belt

Morrigan (13) moet haar Wondersmid-krachten.zien te beheersen. Ondertussen zijn veel Wondieren besmet door een agressief virus, dat ze verandert in hersenloze, boosaardige wezens. Om het virus uit te bannnen, moet Morrigan een lastige keuze maken. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde, niet los te lezen vervolg, na 'Morrigan Crow en het Wondergenootschap' (2018) en 'Wondersmid : de roeping van Morrigan Crow'* (2019), in de serie over Morrigan Crow, de Wondersmid. Het is eindelijk zover: Morrigan krijgt de lessen waar ze al zo lang naar uitkijkt. Ze gaat van alles leren over de vaardigheden van de Wondersmid. Ondertussen waart er in Nevermoor een vreemd virus rond: de vredige Wondieren veranderen ineens in angstaanjagende agressieve dieren die mensen aanvallen. Ze lijken te zijn besmet met een zich snel verspreidend Spookpokken virus. Hoe meer mensen worden aangevallen hoe groter de onrust onder het volk wordt. Morrigan ontdekt dat Spookpokken geen virus is, maar een monster gemaakt door Ezra Windbuil, de Wondersmid die 100 jaar geleden uit Nevermoor verbannen werd. Morrigan weet zeker dat Windbuil het virus kan laten verdwijnen, maar hoe krijgt ze hem zover? Vol spanning en magie: het is en blijft héérlijk leesvoer voor jong en oud. Met een bijzonder actueel thema: een akelig virus, de zoektocht naar een oplossing en een lockdown! De bekende karakters worden verder uitgediept, zijn hartverwarmend en zorgen voor een reikhalzend uitkijken naar deel 4. Vertaling van 'Hollowpox : the hunt for Morrigan Crow'**. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024578672 | 492 pagina's

Titel Spookpokken : de jacht op Morrigan Crow
Auteur Jessica Townsend
Secundaire auteur Lia Belt ; Hannah Peck
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2020]
Overige gegevens 492 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Illustraties Hannah Peck en Beatriz Castro - Vertaling van: Hollowpox : the hunt for Morrigan Crow. - London : Orion Children's Books, 2020
ISBN 9789024578672
PPN 424448912
Genre sprookjes
Thematrefwoord Magie ; Schoolleven ; Virussen ; Zoektochten ; Keuzes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Nevermoor
Boek

Nevermoor (2018-...)

vol. 3
Uitgeleend
Jessica Townsend