Jezus wordt geboren
Boek

Jezus wordt geboren (2020)/ Willemijn de Weerd, met tekeningen van Mathias Weber

Jozef en Maria houden veel van elkaar. Daarom willen ze trouwen. Dan krijgt Maria bezoek van een engel. Omdat de keizer alle mensen wil tellen, reizen Jozef en Maria naar Betlehem. Daar wordt Jezus geboren in een stal. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Deel uit de serie 'Bijbelverhalen voor beginnende lezers'* van het Nederlands Bijbelgenootschap waarin Bijbelverhalen opnieuw verteld worden op het niveau van beginnende lezers. Mathias Weber illustreerde alle boekjes van deze serie met kleurrijke prenten, waarin de menselijke figuren centraal staan. Willemijn van Weerd is een bekende kinderboekenschrijfster die voor diverse leeftijdsgroepen schrijft. In dit boekje vertelt ze op niveau AVI-M4 over de geboorte van Jezus. Jozef en Maria houden veel van elkaar. Daarom willen ze trouwen. Dan krijgt Maria bezoek van een engel. De engel zegt: 'Dag Maria. De Heer is met je. Hij heeft een groot plan met jou.' Omdat de keizer alle mensen wil tellen, reizen Jozef en Maria naar Betlehem. Daar wordt de baby geboren in een stal. De herders en drie wijze mannen komen op bezoek, maar koning Herodes wil het kind doden. Het verhaal is opgedeeld in acht hoofdstukken van enkele pagina's. Een sfeervol boekje met een inhoud op goed niveau. Leuk en leerzaam dat kinderen al op dit leesniveau Bijbelverhalen kunnen lezen. Voor protestants-christelijke lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089122520 | 39 pagina's

Titel Jezus wordt geboren
Auteur Willemijn de Weerd
Secundaire auteur Mathias Weber
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Haarlem : Nederlands Bijbelgenootschap, 2020
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: het verhaal van kerst - Hervertelling van: Die Weihnachtsgeschichte. - Deutsche Bibelgesellschaft, (c)2020
ISBN 9789089122520
PPN 428462057
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Kerstverhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bijbelverhalen voor beginnende lezers
Boek

Bijbelverhalen voor beginnende lezers (2020-...)

vol.
Uitgeleend