Een huis vol planten
Boek

Een huis vol planten kennis en inspiratie voor je eigen urban jungle (2020)/ door Mama Botanica Iris van Vliet, illustrator Jolien Kempen ; fotografie Iris van Vliet

Geillustreerde richtlijnen voor het verzorgen van kamerplanten, waarbij de nadruk ligt op de lichtbehoefte en hieraan verbonden standplaatsen.

Recensie

Tweede fris ogende uitgave van plantenblogger Iris van Vliet (1988), die via sociale media en workshops haar kennis over de verzorging van kamerplanten deelt en ook die van de ontwikkeling van haar eigen grote collectie. Hierin valt de nadruk op de benodigde lichtbehoefte en hieraan verbonden standplaatsen. De juiste omgevingstemperatuur en waterbehoefte worden summier behandeld. Tijdens een plantentour door het hele huis van de schrijfster krijgt de lezer bijbehorende verzorgingstips, ook voor een aantal minder gangbare soorten. Het boek bevat veel mooie natuurgetrouwe kleurenfoto's op een rustige bladspiegel. Tevens tabellen van de planten per lichtcategorie en een korte verklarende woordenlijst. En ook een paginagewijze lijst van de namen van die planten die weliswaar afgebeeld zijn, maar niet in de tekst benoemd. Goede informatiebron voor beginnende plantenliefhebbers, maar ook nog interessant voor gevorderde die meer over de lichtbehoefte van hun kamerplanten willen weten. Een aanvulling op vrij algemene boeken over kamerplanten, omdat in deze uitgave vooral aandacht aan hun lichtbehoefte besteed wordt. De auteur schreef eerder 'Stek je plant : Mama Botanica's grote gids voor kleine stekjes' (2019)*.

Specificaties

Nederlands | 9789082968750 | 160 pagina's

Titel Een huis vol planten : kennis en inspiratie voor je eigen urban jungle
Auteur Iris van Vliet
Secundaire auteur Jolien Kempen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Uithoorn] : Mama Botanica Publishing, 2020
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789082968750
PPN 427620708
Rubriekscode 637.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kamerplanten
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Kamerplanten